Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie Ajaxsupporters richting Qarabag-uit

We maken ons op voor het Europese uitduel met FK Qarabag. Voor dapp’re Ajacieden die hun club achternareizen, hebben we informatie over de verre trip naar Azerbeidzjan.

18 oktober 2024 - 14:39
Voorkant Stadion Qarabag 1200
Het Tofikh Bakhramovstadion in Bakoe. © Pro Shots

Qarabag en Ajax staan donderdag tegenover elkaar in het Tofikh Bakhramovstadion. De aftrap staat gepland voor 20.45 uur lokale tijd, want in Bakoe is het twee uur later dan in Nederland. Voor supporters is er geen openbare training gepland.

Geen omwisselen
De 450 Ajaxsupporters die een kaart hebben gekocht, krijgen niet te maken met een omwisselprocedure op locatie. Zij krijgen uiterlijk maandag 21 oktober per mail een e-ticket. Deze is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Ajax adviseert supporters om hun e-ticket vooraf uit te printen. Geen kaartje per mail ontvangen? Neem dan contact op met Ajax Fancare.

Verplichte bustransfer naar stadion
De autoriteiten in Bakoe hebben het – om veiligheidsredenen – verplicht dat Ajaxsupporters per bus naar het stadion reizen. Ajax heeft daarom bussen geregeld. Deze vertrekken vanaf het Zafar café, 6 8 November Ave, Baku 1047. Ajax vraagt supporters uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn bij de opstapplaats.

Voor je de bus instapt, word je e-ticket – die in je app klaarstaat – gescand. Daarbij moet je ook een geldig ID-bewijs tonen. Op basis hiervan worden de scanpunten toegekend.

De bussen blijven tijdens de wedstrijd bij het stadion en kunnen supporters na de wedstrijd weer terugbrengen naar de opstaplocatie. Je kunt eventuele bagage in de bus achterlaten. Dat is dan wel op eigen risico.

Aanbevolen
450 reislustige Ajacieden reizen Ajax achterna richting Bakoe

Geldig paspoort en visum
Om Azerbeidzjan binnen te komen, heb je een geldig paspoort en visum nodig. Je moet die ook altijd kunnen tonen wanneer erom wordt gevraagd. Realiseer je goed dat je afreist naar een land met andere gewoontes en gebruiken dan in Nederland. Kijk hier voor meer informatie. Ga dus niet in discussie met autoriteiten en accepteer dat dingen in Bakoe mogelijk anders gaan dan je bent gewend.

Overige belangrijke informatie
Het woord Ultra is niet toegestaan. Niet op kleding en niet op doeken en vlaggen. Het is zelfs een reden om aangehouden te worden. Ook heeft Qarabag aangegeven dat er grote aantallen politiemensen en militairen worden ingezet. Rondom het bezoekersvak zijn speciale eenheden aanwezig. (Soft)drugsgebruik en -bezit is verboden. Azerbeidzjan hanteert fors strengere (gevangenis)straffen dan je in Nederland bent gewend.

Ook een puntje om rekening mee te houden: je kunt in Azerbeidzjan geen gratis gebruik maken van je Europese internetbundel. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Natuurlijk heeft Bakoe op genoeg plekken wifi, maar als je altijd online wil zijn, maak je gebruik van een eSim.

Stadionregels
De stadionregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar we herhalen ze voor de zekerheid toch nog even. Blik- en glaswerk zijn niet toegestaan. Pakken frisdrank mogen wel mee naar binnen. Er is een zeer beperkte opslagmogelijkheid, dus laat je tassen groter dan A4-formaat achter in je hotel of de bus.

(Soft)drugsgebruik en -bezit is verboden, net zoals het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk. Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden. Roken (incl. e-sigaret) is ook niet toegestaan. Neem daarnaast geen lucifers, aanstekers of iets dergelijks mee.

Vlaggen groter dan één vierkante meter dienen aantoonbaar door middel van een certificaat brandvertragend te zijn. Spandoeken of andere voorwerpen met, in de ogen van stewards, het beveiligingspersoneel en/of de politie, discriminerende of provocerende teksten, afbeeldingen of vormen zijn niet toegestaan. Na afloop van de wedstrijd worden Ajaxsupporters enige tijd opgehouden in het uitvak, voordat het stadion mag worden verlaten. 

Verder adviseren we je @AjaxFancare en de pushberichten in de Ajax-app in de gaten te houden. Laten we er met z’n allen een mooie trip van maken. 

Goede reis en tot in Bakoe! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >