Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson ziet vrouw en kinderen weinig: ‘Gezin woont in Engeland’

Jordan Henderson (34) bevindt zich in de herfst van zijn imposante loopbaan. Hij staat bij Ajax onder contract tot de zomer van 2026. De middenvelder gaf een openhartig interview voor ons magazine Ajax Life. Een voorproefje.

17 oktober 2024 - 11:36
Hendo 1200
Henderson, hoeder van de kudde. © Pro Shots

Henderson vertelt in het gesprek honderduit waarom hij het Ajaxshirt speciaal vindt. Onder meer omdat Ajax altijd in staat is unieke spelers op te leiden. Hij somt een rijtje spelers op, waarna de vraag volgt wat zijn eerste herinneringen zijn aan de club waar hij nu speelt. Weer volgt een naam.

“Mijn eerste Ajaxherinnering? Ik ben van 1990, dus de Champions Leaguewinst van 1995 kreeg ik niet bewust mee. Edgar Davids, denk ik. Hij viel op door zijn energieke spel, bril, dreadlocks en voetbalschoenen. Die waren zwart met oranje. Een fantastische speler met een prachtig linkerbeen.”

“Van buitenaf vond ik Ajax altijd speciaal vanwege de manier waarop hier wordt gevoetbald,” vervolgt Henderson. “Met als meest recente prestatie het bereiken van de halve finales van de Champions League in 2019. Wij wonnen dat toernooi met Liverpool. Je wil niet weten hoe vaak ik sindsdien heb gehoord dat we die finale eigenlijk tegen Ajax hadden moeten spelen.”

Aanbevolen
Ajax Life 3: leiderschap, branie en magie

Terugkijkend op zijn eerste halfjaar, erkent Henderson dat het soms moeilijk was. Ook buiten de club. “Ik woon net buiten het centrum van Amsterdam. Ik ben niet vaak in de stad. Soms eet ik er wat. Mijn gezin woont in Engeland. Dat is voor ons allemaal moeilijk. Onze kinderen zijn 4, 9 en 11 jaar. Ze gaan daar naar school. We zien elkaar weinig. Hopelijk lossen we dat snel op.”

Ligt zijn toekomst dan wel in Amsterdam? Ambieert hij het trainerschap? “Daar denk ik wel over na, maar ik ben er nog niet uit. Ik richt me eerst op de laatste jaren van mijn carrière. Als mijn contract hier afloopt, ben ik 36 jaar. Dan kijk ik hoe ik er fysiek voor sta en wat Ajax wil. Wellicht sluit ik mijn loopbaan hier wel af. Het zou zomaar kunnen.”

Het volledige interview met Henderson lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Daarin praat hij over leiderschap, zijn mentoren, Francesco Farioli en de klassieker. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 3 en puzzel jezelf naar kaarten Maccabi-thuis!

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >