Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 3: leiderschap, branie en magie

Ajax staat de komende weken voor een reeks mooie, maar zware wedstrijden. Een beter moment om op te warmen met ons nieuwste magazine kunnen we dan ook niet bedenken. Ajax Life 3 ploft vanaf vrijdag 18 oktober exclusief op de mat bij leden van Supportersvereniging Ajax.

16 oktober 2024 - 18:00
Magazine3 800
Captain Hendo op de cover. © Ajax Life

Het is dat de cover voor Ajax Life 3 al was gedrukt, anders hadden we de op 73-jarige leeftijd overleden Johan Neeskens natuurlijk de meest prominente plek toebedeeld. Zijn overlijden werd echter op het laatste moment van de afronding bekend, zodat we snel moesten schakelen. Uiteindelijk staan we – wat het magazine betreft – met een gepaste in memoriam stil bij het overlijden van deze legendarische Ajacied.

Jordan Henderson siert wél de cover van ons oktobernummer. De aanvoerder vertelt over zijn loopbaan en welke ervaringen hij probeert over te brengen op zijn teamgenoten in Amsterdam. Het leverde een boeiend verhaal op over leiderschap en het belang van de veilige kleedkamer in tijden van negativisme.

Met de klassieker in Rotterdam op komst, blikken we met twee voormalige smaakmakers vooruit op de prestigestrijd in De Kuip. Sjaak Swart en Richard Witschge speelden genoeg klassiekers om anekdotes op te graven. De twee sluiten af met een belangrijke boodschap voor de huidige generatie Ajacieden. Een gesprek over branie en schijt hebben.  

In dit nummer vind je ook een achtergrondverhaal over politie-inzet rondom voetbalduels. Wat gaat goed? Wat kan beter? Kan in Nederland niet zonder politie-inzet worden gespeeld? We maakten een rondje in het veld. Van burgemeester Femke Halsema en de KNVB tot Supporterscollectief Nederland. “Minder politie-inzet moet geen doel op zich worden,” zo lezen we.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 3 en puzzel jezelf naar kaarten Maccabi-thuis!

We lanceren in dit nummer ook een paar nieuwe rubrieken. Zo slaat David Endt – geïnspireerd door de komst van Francesco Farioli – in de rubriek Forza Farioli een brug tussen Ajax en het Italiaanse voetbal. In deel één: de droom van Arrigo Sacchi.

In Pronkstukken diepen we een tof relikwie op uit de schatkamer van Ajax’ Erfgoedcommissie. Op weg naar het 125-jarig bestaan van onze club, trappen we af met het oudste Ajaxshirt in bezit van de club, gedragen door Wim Volkers in de jaren dertig van de vorige eeuw.

In de laatste nieuwe rubriek – De Cruijff Turn – delen we bijzondere verhalen van supporters over Johan Cruijff.  Wil jij jouw persoonlijke en bijzondere anekdote over de legendarische nummer veertien met ons delen? Mail dan eens naar redactie@svajax.nl. In dit nummer – bijna zestig jaar na Cruijffs debuut tegen GVAV – trappen we af met een uniek schilderij.

Het lange Europese seizoen brengt de fanatieke Ajacieden deze voetbaljaargang weer op bijzondere plekken. In onze reportage vanuit Praag lees je wat dit betekent voor de portemonnee. Wat doen en laten Ajaxsupporters om hun club achterna te reizen?

Aanbevolen
Ajax Life 3: win liefdesbrief aan Ajax, boek over transfers of editie Hard Gras!

Mooi bruggetje: bijna vijfhonderd fans reizen komende week naar Azerbeidzjan voor Ajax’ primeur tegen FK Qarabag. Wat kunnen ze verwachten in Bakoe? Waar kan de ploeg van Farioli op rekenen in de hoofdstad? Ervaringsdeskundigen en oud-Ajacieden John van Loen en Rydell Poepon praten ons uitvoerig bij over het FC Barcelona van de Kaukasus. “Ik heb er gekke dingen meegemaakt. Ik zat er 24 uur in de cel,” zo tekenden we op.

Ajax Vrouwen is in ruim twaalf jaar uitgegroeid tot een wezenlijk onderdeel van de club. We blikken terug op die ontwikkeling met de hoofdrolspelers uit het prille begin. Manager vrouwenvoetbal Daphne Koster laat haar licht schijnen over de toekomst van de vrouwentak.

Tevens lees je over het nut van Ajax’ deelname aan de Premier League International Cup, officieel een onder 21-competitie. Casimir Westerveld, Ajax’ Hoofd Ontwikkeling, praat je bij.

In aanloop naar het benefietduel tussen de legendes van Ajax en Real Madrid op 17 november lichten we enkele bekende en minder bekende magische Ajaxmomenten in Madrid uit.

Verder vind je in deze editie columns van Sonny Silooy, Arco Gnocchi en Roy Bouten. Zij schrijven over historisch besef, Remko Pasveer en een klassieker met ooit weer eens uitsupporters. Daarnaast is er een Wout Weghorstquiz en maak je bij de puzzel kans op twee kaarten voor de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 3 valt vanaf vrijdag 18 oktober op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Maak kans op unieke overnachting in ARTIS!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >