Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic doet ‘pak WK-ticket’, Kudus naar de kant met blessure…

De interlandperiode is volop gaande en dat verloopt voor de uitgewaaierde Ajacieden met wisselend succes. Dusan Tadic pakte met Servië een WK-ticket ten koste van Portugal en is voorlopig het gelukkigst van iedereen. Mohammed Kudus viel bij Ghana uit met weer een blessure…

15 november 2021 - 08:15
Tadic 1200 (2)
Tadic is niet alleen voor Ajax goud waard. © Pro Shots

Het stond 1-1-gelijk bij Portugal - Servië en dat leek ook de eindstand te worden. Leek, want Tadic zou nog één bal de zestien inbrengen. Zijn voorzet was lang onderweg. Héél lang. Maar de bal die de Ajaxcaptain in minuut negentig verstuurde, landde na een lange boogvlucht wél op het voorhoofd van invaller Aleksandar Mitrovic. Een tel later vormden de Serviërs een menselijke feestberg.

Allemaal doken ze over elkaar heen, want met deze 1-2-stuntoverwinning op Portugal gristen Tadic en zijn teamgenoten een WK-ticket voor de neus van Cristiano Ronaldo weg. De aanvaller keek er van grote afstand mismoedig naar en moet zich opmaken voor de play-offs.

De captain van Ajax was overigens niet alleen belangrijk met zijn late assist, maar zette ook hoogstpersoonlijk zijn handtekening onder de gelijkmaker. Dat doelman Rui Patricio daarbij in de fout ging, deed niks af aan het feit dat de 1-1 dik verdiend was.

Aanbevolen
Sportpsycholoog probeert vinger op de zere plek bij Ajax te leggen

Tadic was vanzelfsprekend dan ook zo trots als een pa… eh… Zo trots als een Tadic kan zijn. “We spelen mooi voetbal en dat hebben we vanavond laten zien. En dat we naar Portugal komen, domineren en winnen… Iedereen die dit shirt draagt en elke burger van Servië moet gelukkig en trots zijn. Ik hoop dat bondscoach Dragan Stojkovic nog lang blijft.”

Waar Tadic zijn geluk niet op kon, daar was de lach bij Mohammed Kudus zo’n vijfduizend kilometer verderop heel ver weg. De 21-jarige middenvelder speelde in en met Ghana tegen Zuid-Afrika, maar moest het veld al na twaalf minuten verlaten. Reden: een ribblessure. Weer een verdomde blessure.

Aanbevolen
Thuisstadion

Uit een scan moet blijken hoe ernstig de kwetsuur precies is, maar we hadden zo voor Kudus gehoopt dat blessureleed hem voorlopig bespaard zou blijven. Hij heeft zijn portie inmiddels wel gehad, zou je zeggen. Erik ten Hag zal er hoofdschuddend naar hebben gekeken. Weer een speler die met klachten terugkomt uit een interlandfase.

Tadic komt in elk geval terug met een warm hart. De vraag is of dat ook geldt voor de Ajaxinternationals van Oranje. Daley Blind, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch zagen een zeker lijkend WK-ticket voorlopig verscheurd worden na het suffe 2-2-gelijkspel tegen Montenegro.

Dinsdagavond laat weten we pas of ook zij met een lach terugkeren op sportpark De Toekomst. Daarvoor is een goed resultaat tegen Noorwegen in De Kuip hoogstnoodzakelijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >