Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

‘Ja, dat is nou een écht stadion!’

Na 167 kilometer sturen, verschijnt het Asito Stadion van Heracles in beeld. Ik parkeer mijn auto op het terrein ernaast en zie meteen een man lopen in een thuisshirt van Ajax.

21 oktober 2024 - 11:38
Blog 1200 (2)
De man in Ajaxshirt valt meteen op. © SV Ajax

Hij valt me direct op. Hij heeft een rode Ajaxpet op zijn hoofd en is verder in het wit-rood-wit gestoken. Hij is logischerwijs de enige. Hij draagt een buideltasje en onder zijn Ajaxtenue draagt hij een thermoshirt. De man is druk in de weer met zijn mobieltje. Om de vier a vijf stappen staat hij stil om het stadion van Heracles te fotograferen.

Zo komt hij langzaam dichterbij en dichterbij. Dan draait hij zich om, met zijn rug naar de hoofdingang van het stadion. Talloze selfies volgen. Een deftige vrouw loopt voorbij en slaat het tafereel gade. “Die heeft lef,” zegt ze zachtjes tegen de man die aan haar hand vastzit.

Dat hij lef zou hebben, slaat uiteraard op het feit dat hij zich in vol Ajaxornaat begeeft tussen het Almelose publiek. Als hij in de gaten krijgt dat hij een bezienswaardigheid op zichzelf is, besluit hij Heraclieden aan te spreken. “I’m from Brasil! David Neres, David Neres,” roept hij vrolijk.

Een deftige vrouw loopt voorbij en slaat het tafereel gade. ‘Die heeft lef,’ zegt ze zachtjes tegen de man die aan haar hand vastzit.

Dan vraagt hij aan een groep Heraclesfans of het een probleem is dat hij in Ajaxkleding loopt. In zijn beste Engels verklaart hij dat hij zijn shirt anders best wil uittrekken. De mensen aan wie hij het vraagt, manen hem dat hij er vooral lekker zo bij moet blijven lopen.

Zo gezegd, zo gedaan. Nog meer selfies met het Asito Stadion volgen. Het onderkomen is werkelijk nog nooit zo vaak vastgelegd als nu. “Ja, dat is nou een écht stadion,” grapt een Heraclessupporter in het voorbij gaan. Hij krijgt de lachers ermee op z’n hand. De Braziliaanse Ajacied snapt de grap niet en schiet nog meer plaatjes.

Ik zie ondertussen wat cameramensen hollen. Dat is meestal het teken dat de spelersbus van Ajax in aantocht is. Dat blijkt inderdaad het geval. De Almelose jeugd is vooral geïnteresseerd in Wout Weghorst. Waar de overige Ajacieden meteen vanuit de bus naar binnen benen, daar neemt de spits even de tijd voor zijn fans.

Dan is het voor mij ook tijd om naar binnen te gaan. Op weg naar de persruimte passeer ik de fanshop van Heracles. Aan de kassa staat de Braziliaanse meneer. Hij koopt een Heraclesshirt en trekt deze over de schouders. Zijn Ajaxpet houdt hij wel gewoon op. 

Aanbevolen
Ajacieden beleven meeslepende middag bij gastvrij Heracles

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >