Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opponenten Ajax willen duels verplaatsen, Ten Hag speelt juist liever door

De KNVB onderzoekt de mogelijkheid om een aantal speelronden in de eredivisie te verplaatsen. Reden hiervoor is het moeten spelen zonder publiek, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Erik ten Hag ziet dit niet zitten, terwijl RKC en Sparta de duels met Ajax juist graag verplaatst zien.

15 november 2021 - 08:56
Ten Hag Neres 1200
Verplaatsing van duels geniet niet de voorkeur van Ten Hag. © Pro Shots

Drie weken voetballen voor lege tribunes dus. Voor Ajax gaat het dan om de duels met RKC (uit), Sparta (uit) en Willem II (thuis). De KNVB vroeg de Nederlandse profclubs inmiddels hoe ze in de wedstrijd zitten: doorvoetballen of wedstrijden uitstellen, zodat er later wél met supporters kan worden gespeeld.

Al is ook dat allemaal nattevingerwerk in deze tijden. Wellicht wordt de periode van spelen zonder publiek doodleuk verlengd en wat ga je dán doen? Je kunt niet wedstrijden blijven verplaatsen, want die ruimte is er simpelweg niet in het schema. Maar voetballen zonder publiek is voor clubs ook echt niet te doen. De belangen en dilemma’s zijn enorm.

Ten Hag is namens Ajax klip en klaar in zijn mening. Hij wil ‘gewoon’ doorspelen in de eredivisie. Dit vertelde hij bij het ESPN-programma Goedemorgen eredivisie. Uitstel is volgens de Ajaxtrainer niet goed. Het zou zorgen voor een overvol programma in het voorjaar en spelers uit hun ritme halen.

Aanbevolen
Sportpsycholoog probeert vinger op de zere plek bij Ajax te leggen

“Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen. Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen,” waarschuwt Ten Hag. “Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme houden. In dat licht gezien is het wellicht beter door te voetballen.”

Bij twee van de komende opponenten vindt de Ajaxtrainer in elk geval geen gehoor. RKC en Sparta zien hun thuisduels met Ajax juist liever verplaatst, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. “Sparta - Ajax is normaal gesproken dé wedstrijd van het jaar,” stelt technisch directeur Henk van Stee namens de Kasteelclub.

“Ook in financieel en commercieel opzicht. Je kunt het de achterban niet aandoen dat ze, na alles wat ze vorig seizoen al hebben moeten missen, er dan weer niet bij kunnen zijn.” Ook in Waalwijk denken ze er zo over. RKC wil zondag niet voor lege stoeltjes tegen Ajax spelen om financiële schade te voorkomen en om een statement te maken naar de overheid.

Ten Hag zal de overwegingen in Rotterdam en Waalwijk heus snappen, maar denkt zelf natuurlijk vooral in het belang van Ajax. En dat van het Nederlands voetbal. “We moeten ook nadenken of uitstel van wedstrijden niet weer leidt tot een te zware belasting van spelers.”

Aanbevolen
Thuisstadion

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >