Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

Het is weer tijd voor de eredivisie! We kunnen geen genoeg krijgen van Ajax, dus des te fijner is het dat het balletje zondag alweer gaat rollen. Dan komt Go Ahead Eagles namelijk langs in Amsterdam. Hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

06 november 2021 - 12:16
Driedingenajagae800
Ajax speelde in 2018 voor het laatst thuis tegen Kowet. © AFC Ajax

Onana keert terug in wedstrijdselectie
Andre Onana was vanaf september al op De Toekomst te vinden, maar zijn dopingschorsing zit er nu ook officieel op. De doelman is sinds 4 november weer speelgerechtigd, vlak voor het thuisduel met Go Ahead Eagles. Een moment waarvan je wist dat het eraan zat te komen. Het was vooral de vraag of Onana gelijk zou worden opgenomen in de wedstrijdselectie voor zondag. 

De NOS heeft het antwoord op die vraag: de Kameroener is er tegen Go Ahead gelijk bij. Dat lag ook wel in de lijn der verwachting, zeker gezien Onana ruim een week geleden weer bij de training van het eerste elftal werd gehaald. Ajax was eigenlijk een beetje klaar met Onana, totdat Maarten Stekelenburg opeens geblesseerd raakte. Sindsdien is de veelbesproken doelman weer onderdeel van Ajax 1.

Zodoende keert Onana na negen maanden weer terug in de Johan Cruijff Arena. Op de bank weliswaar, want Erik ten Hag gaf al eerder aan dat Remko Pasveer voorlopig de voorkeur krijgt. Het is fijn dat de trainer weer kan beschikken over zijn goalie, maar of de Ajaxsupporters er ook zo instaan… Onana is in recordtempo van zijn voetstuk gekletterd, dus een heel warm welkom verwachten we niet.

Aanbevolen
Ten Hags elf: spelers sparen of sterkste opstelling tegen Kowet?

Fanatieke Go Ahead-fans boycotten duel
Ajax treedt tegen Go Ahead aan in een uitverkochte Arena. Tenminste, als we het over de thuisvakken hebben. Het uitvak in Amsterdam blijft deels leeg, nadat de supportersgroepering Active DieHards Deventer heeft besloten om de wedstrijd te boycotten. Dit alles heeft te maken met onvrede over de verplichte buscombi. 

Er reizen wel degelijk Go Ahead-supporters af naar het uitduel met Ajax, maar superveel zullen het er niet zijn. “Waar Rotterdam ons vrij vervoer heeft gegeven zonder incidenten en supportersgroepen elkaar opzochten voor een biertje, daar blijft er in Amsterdam niks mogelijk,” zo schrijft Active DieHards Deventer.

Ook de late aftraptijd van 20.00 uur valt niet in de smaak bij de supportersgroepering. En daar kunnen we ons best in vinden. “Dit is funest voor het supportersbezoek en -beleving. Deze verplaatsing is natuurlijk vanwege de Europese campagne van Ajax, maar het spelen van deze wedstrijd moet natuurlijk ook op supportersvriendelijkere tijdstippen als 14.30 of desnoods 16.45 uur mogelijk zijn.”

Zondagmiddag 14.30 uur is nog altijd een geliefde tijd bij supporters. © De Brouwer
Aanbevolen
Supporters stemmen klip en klaar tegen spelen op zondagavond

Kowet nog puntloos in Amsterdam
Go Ahead staat momenteel op de negende plek in de eredivisie. Dat is serieus knap voor een ploeg die vorig seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. De ploeg uit Deventer kent een goede seizoenstart en komt dus niet met knikkende knietjes richting de Arena, al zijn de resultaten van de Eagles op Amsterdamse bodem niet best. Go Ahead is namelijk nog altijd puntloos in de hoofdstad. 

Van de 33 uitontmoetingen met Ajax won Kowet er geen een. Het lukte zelfs nog nooit om een punt te scoren. Geen enkele andere club heeft in Amsterdam een negatievere balans dan Go Ahead. De kans op een goed resultaat lijkt voor de bezoekers dus nihil. Maar goed, we weten ook dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. We hebben in ieder geval weer reuzeveel zin in een potje van Ajax! 

Ajax en Go Ahead Eagles trappen zondagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Rob Dieperink, terwijl Marc Nagtegaal de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Ajax speelt tot winterstop in uitverkochte Arena!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >