Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax legt kaartverkoop voor komende duels voorlopig stil

We snakken er allemaal naar om zo vaak mogelijk naar Ajax te kunnen, maar door de nieuwe coronamaatregelen zitten we als voetbalsupporters voorlopig in de wacht. Door de onzekerheid over de komende periode besluit Ajax de kaartverkoop voor alle aanstaande wedstrijden voor onbepaalde tijd te staken.

15 november 2021 - 12:25
JC Arena 1200
De Johan Cruijff Arena blijft de komende weken helaas leeg. © De Brouwer

Op de persconferentie van het kabinet werd duidelijk dat alle voetbalstadions in ieder geval tot zaterdag 4 december leeg moeten blijven. Voor Ajax betekent dit concreet dat de uitwedstrijden bij RKC Waalwijk en Sparta zonder supporters op de tribune worden afgewerkt. Gekochte kaarten worden vergoed en Ajax informeert uitkaarthouders hierover per mail. Voor de thuiswedstrijd tegen Willem II wacht Ajax de situatie in de eredivisie af.

Omdat vooralsnog onduidelijk is hoe de situatie er vanaf 4 december gaat uitzien, heeft Ajax besloten de kaartverkoop voor het Champions League-duel met Sporting CP voorlopig stil te leggen. SV Ajax-leden zouden maandagmiddag aan de beurt zijn om een ticket te bemachtigen, maar die verkoop gaat voorlopig dus niet door.

Aanbevolen
Ajax speelt komende drie wedstrijden zonder supporters in het stadion

Mocht deze Europese wedstrijd zonder publiek worden gespeeld, dan krijgen supporters die al een kaart hebben aangeschaft het aankoopbedrag vergoed. Hetzelfde verhaal geldt voor de wedstrijd van Ajax O18 in de Youth League.

De kaartverkoop voor het KNVB-bekerduel met BVV Barendrecht wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld en gaat dus niet van start op woensdag 17 november. Ook voor de wedstrijden van Jong Ajax en Ajax Vrouwen zijn voorlopig geen kaarten verkrijgbaar. Hier geldt hetzelfde principe, dat al aangekochte toegangsbewijzen door de club worden vergoed.

Het zijn geen leuke berichten, maar de situatie is momenteel helaas niet anders. Laten we hopen dat we met z’n allen zo spoedig mogelijk weer ons aller Ajax kunnen aanmoedigen in een volle Johan Cruijff Arena. Zodra er meer bekend is over de situatie vanaf 4 december, maakt Ajax dit duidelijk via de officiële kanalen.

Aanbevolen
Opponenten Ajax willen duels verplaatsen, Ten Hag speelt juist liever door

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >