Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt komende drie wedstrijden zonder supporters in het stadion

De nieuwe coronamaatregelen betekenen slecht nieuws voor het betaald voetbal. De komende drie weken zijn er geen supporters welkom in de stadions. Dat is bekend gemaakt op de nieuwe coronapersconferentie van het kabinet.

12 november 2021 - 19:16
Leeg Stadion 1200
Helaas keren de legen stoeltjes in de stadions weer terug. © De Brouwer

Voor Ajax betekent dit concreet dat de uitduels met RKC Waalwijk en Sparta en de thuiswedstrijd tegen Willem II voor lege tribunes worden gespeeld. Deze affiches staan op de rol tot 4 december, de datum waarop de maatregelen vooralsnog aflopen. Bij het Europese uitduel met Besiktas JK mochten vanwege de Turkse regelgeving sowieso al geen Nederlandse supporters aanwezig zijn.

Als SV Ajax balen wij enorm van het feit dat het betaald voetbal wederom op de blaren moet zitten. “Voetbal kan juist onderdeel zijn van de oplossing om uit de coronacrisis te komen,” reageert Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax. “De afgelopen maanden hebben wij laten zien dat het in de stadions goed gereguleerd is. Niemand komt de Johan Cruijff Arena binnen zonder een geldige QR-code.”

Aanbevolen
Thuisstadion

“Bovendien zijn weinig nieuwe besmettingen te relateren aan stadionbezoek,” weet Nagtzaam. “Deze nieuwe maatregelen lijken op schieten met hagel. Als wij in de voetballerij ergens bekend mee zijn, is het dat je beter effectief op het doel kan schieten. We hopen dat de nieuwe maatregelen kort duren en dat we zo snel mogelijk weer supporters mogen verwelkomen in de Johan Cruijff Arena.”

De KNVB liet in een duidelijk statement al weten gefrustreerd te zijn over het kabinetsbesluit. Juist omdat de besmettingshaarden niet in de stadions plaatsvonden en er tienduizenden euro’s per speellocatie zijn geïnvesteerd om alles coronaproof te maken. Daar komt bij dat de kans groot is dat veel voetballiefhebbers de wedstrijden nu gezamenlijk thuis voor de televisie gaan volgen, wat juist wel besmettingen kan opleveren.

Ajax heeft bekend gemaakt dat reeds aangekochte kaarten voor wedstrijden die zonder publiek worden gespeeld door de club worden terugbetaald. Het CL-duel met Sporting CP wordt gespeeld op dinsdag 7 december. Mochten de maatregelen onverhoopt worden verlengd, dan geldt ook hiervoor de garantieregeling. De kaartverkoop gaat gewoon door volgens het eerder gepubliceerde schema.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >