Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O18 wint van Besiktas tijdens tweede Youth League-groepsduel

Ajax onder 18 heeft de eerste driepunter in de Uefa Youth League te pakken. Nadat het eerder gelijkspeelde op bezoek bij Sporting CP (1-1), werd er dinsdagmiddag in eigen huis met 3-1 gewonnen van Besiktas JK. De ploeg van Dave Vos doet daardoor prima zaken in poule C.

28 september 2021 - 16:25
Ylajabes800
Hlynsson beloonde een uitstekende wedstrijd met een doelpunt. © AFC Ajax

Het is aanpoten voor de ploeg van Dave Vos in de Youth League. Dit alles heeft te maken met de jonge selectie van Ajax O18. De Amsterdammers hebben sinds twee jaar geen onder 19 meer, terwijl over de grens nog vrijwel altijd met oudere jongens wordt gespeeld. In deze leeftijdscategorie kan dat verschil best bepalend zijn. 

Toch lieten de jonkies van Ajax O18 zien dat ze niet onder de indruk waren van de ervaren Turken. Waar Besiktas naar De Toekomst was gekomen om met elf man voor de goal te hangen, daar wilde het talentvolle vlaggenschip duidelijk voetballen op de Amsterdamse manier. Met flair, branie en overtuiging.

Met fraaie combinaties lukte het Ajax O18 om regelmatig door de muur van Besiktas heen te voetballen. De thuisploeg had na een kwartiertje zelfs al met 3-0 voor kunnen staan, ware het niet dat de Turkse doelman, een Besiktas-been en de paal in de weg stonden. De club uit Istanbul zette daar in de openingsfase één kans (net naast) tegenover.

De openingstreffer van Ajax O18 kon eigenlijk niet uitblijven en vlak voor rust kwam die er dan ook. Amourricho van Axel Dongen bewaarde vanaf de linkerflank het overzicht en legde terug op de instormende Kristian Hlynsson, die de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen werkte.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - Besiktas

Besiktas moest na rust komen, waardoor Ajax O18 meer ruimte kreeg in de omschakeling. De thuisploeg maakte daar dan ook dankbaar gebruik van. Silvano Vos en Gabriel Misehouy counterden richting het Turkse doel, om via Van Axel Dongen als eindstation de score te verdubbelen.  

De bezoekers kregen nog wel een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen, nadat Olivier Aertssen zijn tegenstander lichtjes raakte in het strafschopgebied. De Turkse pingel werd echter gepakt door Tom de Graaff. Scoren deed de uitploeg nog wel, via Koray Yagci, maar dankzij de eerdere en derde Amsterdamse treffer van Misehouy kwam de 3-1-zege niet meer in gevaar.

Ajax O18 doet door de overwinning op de leeftijdsgenoten van Besiktas goede zaken in poule C. De Amsterdammers blijven in het spoor van Borussia Dortmund en Sporting, terwijl ze afhankelijk van het resultaat van die twee ploegen zelfs aan kop kunnen komen. Op dinsdag 19 oktober is Dortmund de volgende tegenstander.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >