Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax reist met 24 spelers af naar Bakoe

Ajax is onderweg naar Bakoe voor de belangrijke uitwedstrijd in de competitiefase van de Europa League tegen FK Qarabag. Francesco Farioli laat 24 spelers afreizen.

22 oktober 2024 - 13:00
Reizen 2 1200
Ajax is onderweg naar Bakoe. © AFC Ajax

Steven Berghuis en Davy Klaassen stapten niet in het vliegtuig naar Azerbeidzjan. Berghuis is nog herstellende van een blessure en verklapte dat hij hoopt aankomend weekeinde tegen Willem II weer bij de selectie te zitten. Klaassen is in Europa niet speelgerechtigd. Omdat Ajax vrijdag niet meer traint in Bakoe, is het voor hem slimmer in Amsterdam achter te blijven.

Ook Kristian Hlynsson en Sivert Mannsverk ontbreken nog. Farioli gaf in een eerdere blessure-update al aan dat het voor hen nog iets langer duurt om terug te keren. Youri Baas is na zijn rode kaart tegen Slavia Praag geschorst voor het duel met Qarabag en blijft zodoende ook in Nederland. Verder kan de trainer beschikken over een vrij complete groep.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van uitduel met FK Qarabag!

In de voorgaande Europese uitwedstrijd tegen Slavia Praag (1-1) ontbraken nogal wat sterkhouders. Daarom maakten de talentvolle Jan Faberski en Don-Angelo Konadu destijds deel uit van de afreizende selectie. Zij zijn in Azerbeidzjan niet van de partij. Dat geldt wel voor Dies Janse, Jorthy Mokio en Jaydon Banel.

Ajax vergaarde tot dusverre vier punten in de vernieuwde competitiefase van de Europa League. De Amsterdammers staan daardoor na twee speelronden op de zesde plek. FK Qarabag en Ajax trappen donderdag om 18.45 uur (Nederlandse tijd) af in het Tofikh Bakhramovstadion.

Aanbevolen
Poepon avonturier bij FK Qarabag in Azerbeidzjan

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >