Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag stoomt Ajax klaar: ‘Naar vereiste niveau groeien’

Erik ten Hag won sinds zijn komst naar Ajax al vijf prijzen met de Amsterdamse club. De succestrainer kan daar zaterdag met de Johan Cruijffschaal een zesde trofee aan toevoegen, maar weet dat zijn ploeg nog niet op volle oorlogssterkte is.

04 augustus 2021 - 09:47
Ten Hag Training 1200
Ten Hag geeft zijn ploeg een compliment voor de werkethiek op de trainingen. © AFC Ajax

“Natuurlijk hebben we ontzettend veel zin in de wedstrijd tegen PSV. Temeer omdat het duel wordt gespeeld in de eigen Johan Cruijff Arena, die bovendien gevuld zal zijn,” vertelt Ten Hag aan Ajax TV. “Toch zijn we op dit moment nog niet klaar om de strijd vol aan te gaan. Om tegen PSV te kunnen vlammen, moeten we nog een aantal stappen zetten. We blijven met elkaar keihard werken om naar het vereiste niveau toe te groeien.”

De oefenmeester zag dat Mohammed Kudus in Oostenrijk niet kon meetrainen en Sean Klaiber viel weg met een gescheurde kruisband. Daar komt bij dat nog niet alle spelers het gewenste conditionele niveau halen. “We zien een groot verschil in de groep. Dat moet gedicht worden om richting de competitie goed gewapend de strijd aan te gaan.”

Dit alles heeft natuurlijk te maken met de verschillende instroommomenten van de internationals. “Daardoor hebben we nog niet alle accenten kunnen leggen, zoals we dat graag willen,” vervolgt Ten Hag. “Omdat de groep nog niet volledig belastbaar is.”

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niets van Ajax - Leeds United

“Pas als de selectie echt compleet is, kunnen we heel gericht gaan werken. Spelers moeten op een verantwoorde manier hun grenzen gaan verleggen, waarbij we bij iedere speler afzonderlijk kijken welke prikkel er nodig is.”

Ten Hag is enthousiast over de werkethiek, de ontwikkeling van de jonge talenten en de komst van Steven Berghuis. “Steven is een creatieve speler. Hij is nog wat zoekende in de speelwijze en met zijn medespelers, maar hij is ook pas net bij ons aangesloten. Het begin is er en nu gaan we de diepte in. Ik zie een speler die heel gedreven is om het maximale uit zijn carrière te halen.”

De twee oefenwedstrijden tegen Leeds United – woensdagmiddag om 14.00 uur en woensdagavond om 20.15 uur – kan Ten Hag gebruiken om zijn team klaar te stomen voor de seizoensopener tegen PSV. Zaterdag gaat het immers weer om het echie en weten we of de succestrainer opnieuw zilverwerk kan toevoegen aan zijn prijzenkast.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >