Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fitz-Jim schroomt concurrentie niet

Kian Fitz-Jim is pas achttien jaar, maar klopt nu al op de deur van het eerste elftal van Ajax. De middenvelder wil zich tijdens het trainingskamp in De Lutte maar wat graag laten zien aan trainer Erik ten Hag en schroomt de concurrentie niet. “Goede spelers om je heen maken je alleen maar beter.”

09 juli 2021 - 11:57
Fitz Jim Quick 1200
Fitz-Jim ziet voor zichzelf nog voldoende verbeterpunten. © AFC Ajax

In het oefenduel met Quick ’20 was Ten Hag veelvuldig bezig met de talentvolle middenvelder, die via AFC en AZ in de jeugdopleiding van Ajax belandde. De oefenmeester coachte zijn pupil en gaf hem tips over zijn positionering in het veld. Toch was Fitz-Jim zelf niet helemaal tevreden over de 45 minuten die hij in actie kwam.

“Ik speelde slordig en leed te veel balverlies, maar kijkend over twee wedstrijden mag ik positief zijn”, laat hij weten in een uitgebreid interview op de website van Ajax. “Al mag ik nog nergens genoegen mee nemen, veel moet namelijk beter.”

Het is tekenend voor de mentaliteit van de geboren Amsterdammer, die zichzelf duidelijke verbeterpunten stelt. Zo geeft hij aan dat zijn rendement omhoog moet en dat hij nog slimmer moet worden. “Rond mijn dertiende of veertiende was alles qua fysiek nog redelijk gelijk, maar nu je met oudere gasten speelt, kom je fysiek heel sterke jongens tegen. Dit betekent dat ik nog meer uit de duels moet blijven en goed moet kijken wanneer ik snel moet handelen of juist moet temporiseren”, aldus Fitz-Jim, die daarbij graag een voorbeeld neemt aan Pedri van FC Barcelona. ,,Hij is ook nog superjong en heeft hetzelfde postuur als ik.”

Aanbevolen
Overwinteren in Champions League nadrukkelijk doel van Ten Hag

In de slotwedstrijd van het afgelopen seizoen, op bezoek bij Vitesse, zat Fitz-Jim voor het eerst op de bank bij de hoofdmacht. Zijn eerste officiële minuten maakte hij nog niet. “Het was mooi en een trigger om mij te blijven bewijzen. Hopelijk mag ik dit seizoen mijn debuut maken.”

De talentvolle voetballer beseft dat het middenveld goed bezet is, wanneer Ryan Gravenberch, Daley Blind, Davy Klaassen en Edson Álvarez er allemaal weer bij zijn. Toch schroomt hij de concurrentie niet. “Ik hoop gewoon dat ik zoveel mogelijk met Ajax 1 mag spelen en trainen, net als tijdens het einde van vorig seizoen. De concurrentie is groot, maar goede spelers maken je alleen maar beter.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >