Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Puntje voor Jong Ajax na gelijkspel tegen tiental ADO Den Haag

Waren er kansen? Oh, jazeker! Waren er ook doelpunten? Eh nee, dat niet. Jong Ajax en ADO Den Haag kregen het op sportpark De Toekomst niet voor elkaar de bal in het net te werken: 0-0. De bezoekers scoorden alleen een rode kaart.

22 oktober 2024 - 05:44
Jong Ajax 1200
Banel wordt gevloerd door Van der Sloot. © Pro Shots

De ploeg uit de Hofstad moest al na een halfuur spelen verder met tien man. Steven van der Sloot kegelde de doorgebroken aanvoerder Jaydon Banel onderuit en kon naar de kant. Dat voordeel wist de ploeg van Frank Peereboom ondanks een overwicht niet te benutten.

Banel was op slag van rust dichtbij een doelpunt, maar zijn pegel van afstand werd door de doelman over de lat getikt. Nog voor de rode kaart was de aanvaller overigens ook al dichtbij een treffer, maar toen al hield de Haagse keeper Kilian Nikiema zijn ploeg op de been. Aan de overzijde moest Dian Ramaj zijn hok schoonhouden.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - PSV!

Ondanks het ondertal waren de bezoekers uit Den Haag na rust gevaarlijker dan de ploeg in wit-rood-wit. Banel was toen al gewisseld. Ook Jorthy Mokio ging naar de kant. We zagen de frisse benen van Rico Speksnijder en Sean Steur. Jong Ajax drong nog wel aan, maar wist geen grote kansen bijeen te spelen.

Sterker nog, het mocht Ramaj danken dat het niet op achterstand kwam. ADO Den Haag gooide er een counter uit, maar de Ajaxdoelman voorkwam een tegentreffer met een puntgave tackle. Gescoord werd er niet meer. Beide ploegen namen genoegen met een puntje.