Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overwinteren in Champions League nadrukkelijk doel van Ten Hag

Erik ten Hag neemt tijdens het trainingskamp in De Lutte de tijd om vooruit te blikken op het nieuwe voetbalseizoen. De hoofdtrainer spreekt onder andere over de aanstormende talenten uit de jeugdopleiding en de ambitie om te overwinteren in de Champions League. 'We moeten de lat weer hoger leggen.'

07 juli 2021 - 17:14
Ten Hag Fiets 1200
Ten Hag verwacht dat ook dit seizoen weer een pareltje uit de jeugdopleiding komt bovendrijven. © AFC Ajax

Veel internationals genieten momenteel nog van hun welverdiende vakantie of zijn zelfs nog met hun land actief op een groot eindtoernooi. Daardoor bestaat de selectie in De Lutte uit een mix van spelers uit de hoofdmacht en Jong Ajax. “De jonge spelers kunnen we nu beoordelen,” laat Ten Hag weten aan Ajax TV. “Dan zal blijken of ze al kunnen aanhaken of nog een extra leerjaar nodig hebben in de beloftenploeg.”

Ieder jaar breken er nieuwe spelers door in de hoofdmacht. “Dat komt omdat Ajax een top jeugdopleiding heeft,” weet Ten Hag. “Elk jaar komt er wel een speler naar voren. Dat hebben we gezien met Noussair Mazraoui, Sergiño Dest en afgelopen seizoen met Devyne Rensch. Ik hoop en verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn.”

Aanbevolen
Mazraoui voelt zich met 23 jaar ‘erg oud’ in De Lutte

Namen wil de oefenmeester echter nog niet noemen. “We hebben spelers in de selectie die heel talentvol zijn, maar ook nog veel moeten leren. Als staf moeten we zorgen dat we hen op de juiste manier ondersteunen, zodat er weer eentje boven komt drijven. Of misschien wel twee of drie.”

Met het veroveren van de dubbel kan Ten Hag terugkijken op een geslaagd seizoen met Ajax, maar de oefenmeester legt de lat bij de start van de voorbereiding direct weer hoog.

“Ik ben nu 3,5 jaar bij deze club. Een mooie periode, waarin we veel titels hebben gewonnen. Dat willen we komend seizoen opnieuw. In Europa doen we weer mee, maar we willen nu ook een stapje verder. De ambitie is om te overleven in de Champions League. Daarmee bedoel ik dat we minimaal willen overwinteren. Daarbij zijn we afhankelijk van de groep die er uiteindelijk komt te staan, maar die ambitie is er overduidelijk.”

De hoofdtrainer verwacht overigens niet dat zijn selectie nog flink op de schop gaat. “De transferwindow is onvoorspelbaar. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik verwacht geen grote wijzingen. Er staat nu een prima selectie, met een goede balans tussen jong en oud. De Zuid-Amerikanen voegen daarnaast qua mentaliteit iets specifieks toe aan de groep. Het is belangrijk om de kern bij elkaar te houden.”

Aanbevolen
Mazraoui: ‘Men vergeet snel, maar ik speelde vorig seizoen óók heel goed’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >