Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisdebutant Gravenberch sluit groepsfase met Oranje winnend af

Het Nederlands elftal heeft het laatste EK-groepsduel met Noord-Macedonië gewonnen (0-3). De Oranjehemden – met Maarten Stekelenburg, Daley Blind en Ryan Gravenberch in de basis – namen zo op passende wijze afscheid van de Johan Cruijff Arena.

21 juni 2021 - 19:52
Oranjenmd800
De nog jonge Gravenberch speelde alweer zijn zevende interland. © Pro Shots

Frank de Boer greep het derde groepsduel met Noord-Macedonië aan om wat nieuwe dingen te proberen. Zo zagen we Donyell Malen in de spits en mocht ook Gravenberch zich vanaf het begin laten zien. Het betekende voor de Ajacied zijn allereerste basisplek in Oranje.

Noord-Macedonië leek de zwakste tegenstander uit de groepsfase, maar de thuisploeg – ja, zij speelden ‘thuis’ – kreeg wel de grootste kansen in de openingsminuten. Toch was het Oranje dat na een uitstekende tackle van Blind en een razendsnelle counter van het duo Malen-Memphis op voorsprong kwam.

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan Rensch en maak kans op nieuwe thuisshirt!

Het uitproberen ging na rust vrolijk verder, in een 4-3-3-formatie en met flink wat wissels. Met de ingevallen Jurriën Timber op rechtsback schoot Oranje uit de startblokken. Nadat er eerder al op de paal was gekopt, zorgde Georginio Wijnaldum met twee treffers voor de eindstand: 0-3.

Het is nu een kwestie van afwachten wie het treft in de achtste finale. Het gaat om de beste nummer drie van groep D, E of F, maar wie dat precies wordt, is allemaal nogal ingewikkeld en van een boel zaken afhankelijk. Wordt vervolgd!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >