Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind denkt niet aan vertrek en wil zo lang mogelijk belangrijk zijn voor Ajax

Daley Blind is een echte Ajacied. Daar kan geen misverstand over bestaan. Hij keerde in de kracht van zijn leven terug bij Ajax, op 28-jarige leeftijd. De verdediger is inmiddels 31 en heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2023. Sluit hij zijn carrière af in de Johan Cruijff Arena…? Wie weet.

16 november 2021 - 09:47
Blind 1200
Blind is het teken dat clubliefde echt nog wel bestaat. © De Brouwer

Met het in 2018 contracteren van Blind haalde Ajax, na het binnen hengelen van Dusan Tadic, de tweede knappe truc in korte tijd uit. De ervaren Ajacied kende na zijn jaren in Manchester het klappen van de zweep, is nog altijd op meerdere posities bruikbaar, kende het Ajaxspel als geen ander, heeft spelinzicht en gaf de jonge ploeg van Erik ten Hag meteen een enorme kwaliteitsimpuls met de nodige successen tot gevolg.

Zijn eerste profcontract bij Ajax tekende hij op zijn zeventiende. Mogelijk is Amsterdam ook zijn eindstation als voetballer. In gesprek met Ajax TV laat hij weten die optie uniek te vinden, want daarmee zou hij in de voetsporen treden van zijn vader Danny. Hij stopte op zijn zevenendertigste in een volle Arena. Blind junior maakte het van nabij mee en krijgt al kippenvel bij het idee dat zo’n afscheid ook hem ten deel kan vallen.

Aanbevolen
Extra plekken: Ajax Life Pubquiz gaat ‘gewoon’ door, maar wél online!

Al denkt Blind niet aan stoppen. Hij kan zich een leven zonder bal nog niet voorstellen. “Ik hoop zo lang mogelijk op het hoogste niveau te spelen en het liefst bij Ajax. Wat mijn vader hoopt? Ik denk dat ik bij Ajax afsluit. Ik kan me zijn afscheid nog goed herinneren. Dat was heel emotioneel,” vertelt Blind, die even hardop fantaseert over zo'n afscheid van zichzelf bij Ajax. “Ik word al emotioneel als ik eraan denk. Ik wil zo lang mogelijk belangrijk zijn voor deze club en wie weet sluit ik hier mijn carrière af.”

Blind houdt logischerwijs een slag om de arm. Je moet immers geen beloftes doen die je mogelijk niet waarmaakt. “Ik wil mij nergens op vastpinnen. Ik ben hier zeker niet om af te bouwen. En ik heb ook vaker gezegd: als er nog een bijzondere stap voorbij zou komen, dan zou ik daarnaar kijken. Maar ik zou Ajax niet voor heel veel clubs willen inruilen. Ik weet wat ik hier heb en dat is bijzonder.”

Aanbevolen
Opponenten Ajax willen duels verplaatsen, Ten Hag speelt juist liever door

Er moet echter wel wat geks gebeuren, wil Blind zijn club de rug toekeren. Bijvoorbeeld als Ajax hem op het veld niet meer nodig heeft, simpelweg omdat hij voorbij wordt gestreefd of omdat hij denkt zelf niet meer te kunnen brengen wat nodig is.

Blind: “Als ik op een bepaald moment niet meer kan brengen wat ik vind dat ik moet brengen bij Ajax of ik kom er om wat voor reden dan ook naast te zitten en ik vind het spel nog te leuk om op de bank te zitten, ga ik misschien ook verder kijken. Maar Ajax is zeker een club waar ik kan eindigen. Of dat een droom is? Misschien wel. Het zou uniek zijn, denk ik. Het zou uniek zijn om zo lang bij Ajax te spelen, er zo veel prijzen te winnen en er uiteindelijk ook af te sluiten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >