Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: vastigheid of toch rouleren op bezoek bij Heracles?

Met het Europese duel bij Borussia Dortmund voor de deur voelt de uitwedstrijd bij Heracles Almelo misschien als een verplicht tussendoortje. Toch moet er ‘gewoon’ gewonnen worden in Oost-Nederland. Welke elf spelers stuur jij het veld in om die klus te klaren?

29 oktober 2021 - 13:58
Neres Daramy 1200
Gun jij jongens als Neres en Daramy speeltijd of kies je voor vastigheid? © Pro Shots
  1. Luister naar onze podcast over Heracles, Dortmund en Onana!

Drie punten tegen directe concurrent PSV zijn natuurlijk lekker, maar je verzilverd ze pas echt wanneer ook de volgende wedstrijd wordt gewonnen. Dat moet zaterdagavond gebeuren, op de kunstgrassprieten van Heracles. En Almelo is de laatste jaren niet de favoriete bestemming van Ajax.

Sterker nog, van de laatste vier edities van Heracles - Ajax wonnen de Amsterdammers er slechts één. Vorig seizoen werd het 0-2, maar de drie voorgaande ontmoetingen in het Polman Stadion gingen allemaal verloren. Hoe zorg jij ervoor dat de equipe van Ten Hag de tanden ditmaal niet stuk bijt op de nummer dertien van de eredivisie?

Stuur jij de elf namen het veld in die de afgelopen weken ook succesvol waren tegen Borussia Dortmund en PSV? Of zie je dit eredivisieduel toch als de ideale gelegenheid om te rouleren? We kunnen ons voorstellen dat je zomeraanwinst Mohamed Daramy de nodige speelminuten gunt. Al is Dusan Tadic op linksbuiten eigenlijk onomstreden. De aanvoerder wil zelf immers altijd spelen.

Aanbevolen
Ziggo gaat de tien jaar aantikken bij Ajax

Hetzelfde verhaal gaat op voor jongens als Perr Schuurs, Devyne Rensch, Nico Tagliafico, Davy Klaassen en David Neres. Allemaal spelers die ervoor zorgen dat Ajax over een ijzersterke bank beschikt, maar die je eigenlijk ook wel wat speeltijd gunt. Met als belangrijkste vraag of zij dan aan de aftrap mogen verschijnen of dat je pas bij een eventuele voorsprong in Almelo aan het wisselen slaat?

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar je strijdplan. In aanloop naar een Europese kraker leidt dat ongetwijfeld tot een stukje discussie. Vinden we mooi! Plaats jouw idee daarom vooral op sociale media en de leukste berichten worden door ons gedeeld.

Hoe het werkt? Open snel onze app, ga naar het tabblad ‘de tribune’, pik de wedstrijd tegen Heracles eruit en ga aan de slag. Je bepaalt allereerst in welke formatie je de Ajacieden laat spelen en sleept vervolgens jouw #tenhagself naar de juiste plek binnen de lijnen. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >