Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe zet jij de poppetjes neer tegen sc Heerenveen?

De interlandbreak zit erop en zaterdagavond kunnen we weer lekker naar Ajax kijken. Vinden we fijn! Erik ten Hag heeft voor die tijd nog wel een puzzel te leggen, want er ontbreken waarschijnlijk nogal wat spelers op bezoek bij sc Heerenveen. Wie stuur jij in het Abe Lenstra Stadion het veld op?

15 oktober 2021 - 14:18
Ten Hags Elf 1200
Ruim jij bij afwezigheid van Antony een basisplaats in voor Neres of Klaassen? © AFC Ajax

Ten Hag heeft er in de afgelopen weken al het nodige over geroepen. De interlandperiodes in de huidige vorm zijn hem een doorn in het oog. Natuurlijk is het mooi dat Ajacieden bij hun nationale ploegen bijzondere ervaringen opdoen, maar van een viertal spelers weten we al nagenoeg zeker dat ze niet op tijd terug zijn voor de hervatting van de eredivisie.

We hebben het over Antony, Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. Zij keren dusdanig laat terug op Nederlandse bodem, dat het competitieduel in Friesland onhaalbaar lijkt. En dat terwijl ze afgelopen week niet eens allemaal in actie kwamen. Gelukkig beschikt Ten Hag over een brede selectie en heeft hij nog altijd voldoende keuzeopties. Wel zal er met poppetjes geschoven moeten worden.

Mag Daley Blind bij het ontbreken van Martínez bijvoorbeeld weer in het hart van de defensie plaatsnemen? Dan komt er op linksback wellicht een plekje vrij voor Devyne Rensch, die in de afgelopen weken minuten heeft gemaakt in Jong Ajax. Hij raakte bij Jong Oranje weliswaar geblesseerd, maar lijkt tijdig fit. Of blijft Blind gewoon aan de linkerkant staan en volgt er weer eens een basisplaats voor Perr Schuurs?

Aanbevolen
Veel Ajax in volledige officiële trailer 'I am Zlatan'!

Door het ontbreken van Álvarez en Antony kunnen Steven Berghuis en Davy Klaassen samen op het middenveld uit de voeten, waardoor er op rechtsbuiten een basisplaats lonkt voor David Neres. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om Berghuis naar de rechtsbuitenpositie door te schuiven en Mohammed Kudus of bijvoorbeeld Kenneth Taylor te laten starten.

Opties te over! Wellicht heb jij zelfs nog andere ideeën. Die horen we graag! Deel jouw wedstrijdplan daarom vooral op socials. Hebben we met z’n allen weer wat om over te discussiëren. Dat draagt alleen maar bij aan de voorpret. Wij reposten sowieso de aardigste ideeën.

Hoe het werkt? Open snel onze app, ga naar tabblad 'de tribune', pik de wedstrijd tegen SC Heerenveen eruit en ga aan de slag. Je bepaalt allereerst in welke formatie je de Ajacieden laat spelen en sleept vervolgens jouw #tenhagself naar de juiste plek binnen de lijnen. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >