Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana mede dankzij blessure Stekelenburg terug bij Ajax 1

Andre Onana sluit weer aan bij de trainingen van het eerste elftal. Met zijn dopingschorsing die per 4 november eindigt, wordt de van de troon gevallen doelman weer uit de mottenballen gevist. De blessure van Maarten Stekelenburg draagt daar mede aan bij, zo maken we op uit de woorden van Marc Overmars.

28 oktober 2021 - 14:21
Onananegatiefcar
Onana zien we toch weer bij de A-selectie. © AFC Ajax

We gaan hier niet de hele geschiedenis van het verkeerde pilletje herhalen. Dat verhaal is inmiddels net zo uitgekauwd als het pilletje zelf. De opstelling van de goalie na alle ellende verdiende eveneens niet de schoonheidsprijs. Zagen we een Ajacied ooit sneller van zijn voetstuk kletteren? De vraag was dan ook of we Onana ooit nog zouden terugzien op het trainingsveld bij het eerste elftal. Die vraag is nu van antwoord voorzien: ja, dat gaat gebeuren.

Overmars zegt daar op de clubsite het volgende over: “Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

Aanbevolen
CAS verkort schorsing Onana van twaalf naar negen maanden!

Van het trainingsveld is het een kleine stap naar de reservebank. Daar zal het sowieso wel op uitdraaien, want anders zouden de opmerkingen van Overmars in feite nergens op slaan. De terugkeer van Onana zal leiden tot wisselende reacties. Veel supporters zien hem toch als de vleesgeworden ‘stank voor dank-keeper’.

Anderen zullen vooral blij zijn dat de in potentie beste keeper weer kans maakt op een plek onder de lat. Als Remko Pasveer het zo goed blijft doen, zal dat echter niet heel snel gebeuren.

Ten Hag waarschuwt mensen niet naïef te zijn: “Andre is een fantastische keeper, die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Sinds begin september mocht hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie.”

Aanbevolen
Onana heeft nog mazzel met schorsing voor 'slechts' één jaar

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >