Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in Friesland in Marley-shirt met drie vogeltjes op de rug

De spelers van Erik ten Hag treden in het Abe Lenstra Stadion aan in het Europese shirt. Het Marley-shirt zogezegd. De ‘three little birds’ keren terug achterop het shirt.

16 oktober 2021 - 08:22
Marley 1200
Denk hier nog groene kousen bij! © Pro Shots

Het was bij de presentatie van het Europese shirt al klip en klaar dat Ajax deze ook in de eredivisie mocht gebruiken. De verwachting dat dit op bezoek bij sc Heerenveen zou gebeuren eveneens. Het blauwgestreepte uitshirt lijkt in de verte te veel op dat van de Friezen en het wit-rood-wit is eveneens niet toegestaan.

Dus dan is de keuze snel gemaakt: het zwarte Marley-tenue met de rastastrepen. Het tricot wordt echter wel aangepast. De zwarte kousen worden mogelijk vervangen door een andere kleur. De reden hiervoor is simpel te verklaren. Heerenveen speelt immers zelf al met zwarte kousen en dus moet Ajax op dat punt wellicht een aanpassing doorvoeren.

Goed nieuws is dat de drie vogeltjes weer terugkeren op de achterzijde van het shirt. Door allemaal stomme Uefa-regeltjes mocht dit in de Champions League niet. De Europese voetbalbond draaide de vogeltjes de nek om. Kennelijk werken er te veel mensen bij de Uefa. De KNVB zit gelukkig minder zwaar in de wedstrijd en ziet er geen problemen in.

Aanbevolen
Uefa schiet ‘three little birds’ op derde shirt af…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >