Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die opvielen tijdens Ajax - ADO

Ajax heeft zijn eerste optreden in eigen huis na de winterstop vrij probleemloos gewonnen van ADO Den Haag (3-0). De ploeg van Peter Bosz verzuimde het doelsaldo op te krikken. Dat en zes andere zaken die ons opvielen.

29 januari 2017 - 15:37
UsershyraDesktopajax_dataimages4c102c66cf826c3104ee5dcdaabb5a70_normal
Schöne stond weer garant voor een wonderschone Ajaxtreffer. ©Pro Shots

Drie uit drie voor de middenvelders
Onze Deense controleur is na de winterstop op dreef in de eredivisie. Met een strafschop (PEC Zwolle), heerlijk afstandsschot (FC Utrecht) en zijn weergaloze vrije trap tegen ADO Den Haag loopt Lasse Schöne in de eredivisie een op een. Hakim Ziyech – maker van de openingstreffer tegen ADO en tweemaal trefzeker tegen PEC Zwolle – staat na drie eredivisieduels overigens ook op drie treffers.  

Kasper Dolberg verlost zichzelf
De laatste officiële Ajaxtreffer(s) van Kasper Dolberg dateerden van de thuiswedstrijd tegen NEC op 20 november van het vorige kalenderjaar. Na negen doelpuntloze wedstrijden verloste de immer hardwerkende Deen zichzelf tegen de residentieclub van een grote kwelling.

De spits was gedurende de wedstrijd al dichtbij maar uiterst ongelukkig met een bal op de paal en een fraaie omhaal op de lat, maar beloonde zichzelf een kwartier voor het eindsignaal.

De technische staf van Ajax deed nog een mentale duit in het zakje door de spits tot man van de wedstrijd te benoemen.

Een wervelende Kluivertstart in de Arena
De achternaam schalde door de Arena als ware het de jaren negentig. Justin Kluivert, pas 17 jaren oud, zette de toon tijdens zijn basisdebuut met twee wervelende acties in de eerste minuten van de wedstrijd. Eerst had de Ajacied een strafschop moeten krijgen en daarna bediende hij ploeggenoot Dolberg op maat voor het doel.

In de tweede helft stond Kluivert veelal op links en was de aanvaller minder bij het spel betrokken. De wissel voor Mateo Cassierra, direct na de 3-0, was een logische. De pijp was leeg, maar ook in zijn derde eredivisieoptreden kreeg hij het Ajaxpubliek weer geregeld op de banken.  

Veertien blijft een mooi getal, vijftien is nog mooier
De succesvolle vrije trap van Schöne tegen de Hagenezen was alweer Ajax’ veertiende treffer uit een standaardsituatie. Daarvan vielen er zes uit een directe vrije trap. Ajax’ derde viel uit een corner, na een doorkopbal van Davy Klaassen voor de voeten van Dolberg. Veertien is mooi, vijftien is in dit geval nog mooier.

De onzorgvuldige inspeelpass
Een week geleden wisselde Peter Bosz de Colombiaanse rots in de branding in Utrecht voor Matthijs de Ligt, omdat de Zuid-Amerikaan vooral tekort schoot met zijn aanvallende inspeelpass. Tegen ADO stond Sánchez weer gewoon in de basis, maar bleken zijn inspeelpasses waar risico aan kleefde te vaak onzuiver. Werk aan de winkel, dus.

Onana ‘pakt alles wat hij kan’
Bij bepaalde wedstrijden worden spelersliedjes geboren en bij sommige duels breken sluimerende liedjes definitief door bij de massa. Zo zong de Arena de laatste vijf minuten een parodie op het lied Leef van André Hazes junior. Vrij vertaald mondde dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2017 uit in ‘Onananana, pakt alles wat -ie kan’. Tot grote tevredenheid van de breeduit lachende doelman.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >