Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek ziet kansen na vertrek Gudelj en Bazoer

Donny van de Beek moest zaterdag tegen Excelsior opdraven bij de B-ploeg van Ajax en baalde van de 3-1-nederlaag. Het vertrek van Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer biedt echter hoop voor de middenvelder, zo weet Van de Beek zelf ook.

07 januari 2017 - 17:23
UsershyraDesktopajax_dataimages05f6705e3adb00cd302350e5c070e652_normal
Van de Beek schuurt tegen het eerste aan, maar moet nog even geduld hebben. © Pro Shots

Van de Beek moest het vorig en ook dit seizoen vooral doen met wat invalbeurtjes. Maar als de middenvelder een hele wedstrijd mocht spelen, zoals in de beker en in de Europa League, liet hij een goede indruk achter. Van de Beek schuurt tegen het eerste elftal aan, maar zal nog even geduld moeten hebben.

Dat er twee middenvelders weg zijn is in ieder geval prettig voor Van de Beek. “Dat betekent voor mij meer kans, zo werkt dat in het voetbal. Ik moet het na de winterstop laten zien als ik mijn minuten krijg,” zegt hij tegen Ajax Life.

Zijn eigen ontwikkeling stemt hem tevreden. “Ik ben sterker geworden en heb nu ook Europees meegedaan. Daar leer je van en dat heb je nodig als speler. Ik heb nu meer power in de duels. Het enige wat ik nu nog wil is bepalender worden voor het team.”

Tegen Excelsior deelde Van de Beek in de malaise. Ajax voetbalde in een te laag tempo en creëerde weinig tot niets. Het oogde allemaal wat vermoeid en inspiratieloos. Maar dat lag volgens Van de Beek niet alleen aan de zware trainingsweek die Ajax heeft gehad in Portugal.

“Natuurlijk hebben we hard getraind en dan voel je wel wat vermoeidheid in je benen. Maar dat had Excelsior ook. Dat is dus geen excuus, het was gewoon een slechte uitvoering. Ze stonden goed en wij speelden in een te laag tempo.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >