Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rugani ondanks problemen met visum klaar voor eerste basisplaats

Daniele Rugani mag tegen FK Qarabag voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen. Volgens Francesco Farioli is het moment aangebroken om hem een kans te geven. Daar dachten ze bij de immigratiedienst van Azerbeidzjan echter anders over. De verdediger kwam met moeite het land in.

23 oktober 2024 - 16:52
Ruganiqaraja800
Rugani heeft het naar zijn zin bij Ajax. © Pro Shots

Rugani stapte deze zomer op huurbasis over van Juventus naar Ajax, maar we zagen hem tot nu toe nog weinig in actie. Dat Rugani zich redelijk laat in de voorbereiding bij de selectie voegde, speelde daarin een rol. Ook kampte hij met fysieke problemen.

Volgens Farioli gaat het echter steeds beter met Rugani. Nu Youri Baas is geschorst vanwege zijn rode kaart in Praag, vindt de trainer het uitduel met FK Qarabag het juiste moment om met de Italiaan in de basis te beginnen. 

“Daniele is een belangrijke speler voor ons. Hij heeft ervaring, leiderschap en kennis van Europese wedstrijden. Hij heeft zich in Praag ook laten gelden in de paar minuten dat hij op het veld stond,” zo vertelde de trainer in de perskamer van het Tofikh Bakhramovstadion. 

Aanbevolen
Farioli prijst Ajaxsupporters in Bakoe: ‘Kost hartstikke veel geld!’

Het was voor Rugani nog wel een dingetje om het land in te komen. Net zoals de 450 Ajaxsupporters die naar Bakoe reizen, moesten de spelers ook gewoon een visum aanvragen. Dat ging bij de verdediger niet helemaal goed. Bij zijn geboortedatum stond augustus in plaats van juli. Oeps…

Rugani moest daardoor – samen met teammanager Herman Pinkster – drie uur langer op het vliegveld blijven om de plooien weer glad te strijken. In de tussentijd deed hij een dutje op de grond. “Maar dat is oké, haha! Ik haal m’n slaap wel een andere keer in. Ik ben blij dat het uiteindelijk is opgelost.” 

Het zou toch wat zijn: je eerste basisplaats komt eraan en dan mag je het land niet in. Gelukkig kwam het niet zo ver. Rugani gaat tegen FK Qarabag gewoon spelen. Wat weet hij eigenlijk van de ploeg uit Azerbeidzjan? “Ze hebben veel prijzen gewonnen. Het is een gevaarlijk team. Daar moeten we op voorbereid zijn.”

De Italiaan heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam. Hij is onder de indruk van de selectie. “We hebben een goed team met veel technische kwaliteiten. Ik geloof dat we dit jaar mooie dingen kunnen bereiken, zolang we maar bij elkaar blijven. Ook tijdens mindere momenten. We hebben een team met veel good guys.”

Aanbevolen
Er was eens… Ajax Baku FC!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >