Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli prijst Ajaxsupporters in Bakoe: ‘Kost hartstikke veel geld!’

Francesco Farioli meldde zich stipt op tijd in de persruimte van het Tofikh Bakhramovstadion om vooruit te kijken naar de confrontatie met FK Qarabag. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn waardering naar supporters uit te spreken.

23 oktober 2024 - 17:13
Farioli 1200 (3)
Farioli is vol lof over de Ajaxaanhang. © Pro Shots

Het is een hele onderneming, maar 450 Ajaxsupporters reizen af naar Bakoe om hun club te steunen. Waar je ook gaat, ze volgen vaak overal. Het is Farioli niet ontgaan. Tegenover Ajax Life wilde hij er graag wat over kwijt.

“Ik wil de supporters enorm bedanken. Het is echt fantastisch dat de fans ons zelfs hier steunen en dicht bij ons willen zijn. Ze moeten weer drie vakantiedagen opnemen, een visum regelen en het kost hartstikke veel geld om hier naartoe te reizen. Ook zijn ze weer weg van hun gezin. Ze hebben er veel voor over. We willen de supporters donderdag terugbetalen voor al hun inspanningen.”

De oefenmeester en zijn staf wilden ter plaatste ook graag iets terugdoen voor de fans. Op het laatste moment werd besloten om openbaar te trainen in het Neftci Stadion. Supporters waren welkom om te komen kijken. Zo’n veertig Ajacieden maakten daar dankbaar gebruik van.

Farioli: “We wilden iets voor ze terugdoen. Dat is ook de reden dat we op het laatste moment besloten de training open te gooien. Het was fijn dat een aantal supporters naar de training kwam en een praatje maakten met mij en de spelers.”

De trainer sprak desgevraagd ook over Jordan Henderson. Met goedkeuring had hij technisch directeur Alex Kroes elders horen vertellen dat hij de middenvelder niet wil laten gaan in de winter. Dat in reactie op de vele geruchten in Engelse media. In ons magazine Ajax Life zei Henderson nog dat hij zich kon voorstellen dat hij zijn loopbaan bij Ajax afsluit. Van een snel vertrek lijkt dan ook geen sprake.

Aanbevolen
Rugani ondanks problemen met visum klaar voor eerste basisplaats

“Alex heeft er al het een en ander over gezegd,” deed Farioli ook een duit in het zakje. “Jordan is onze leider. Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk hij is op en naast het veld. Hij heeft zich verbonden aan het proces waar we met Ajax hard aan werken. Ik denk dat ook zijn gezin snel deze kant op komt. Hij wil deze club heel graag helpen terug te keren aan de top. Dat heeft hij vanaf dag één gezegd. Daar houdt hij zich aan.”

Farioli – die Daniele Rugani donderdag laat starten – sprak ook over de tegenstander van donderdag. “De vleugelspelers van FK Qarabag zijn erg aanvallend ingesteld. Hun spits is enorm beweeglijk. Het is een gevaarlijke tegenstander die vorig seizoen dichtbij het uitschakelen van Bayer Leverkusen was. We moeten er dus klaar voor zijn.”

De huidige trainer van Qarabag, Gurban Gurbanov, vervult deze functie al sinds 2008. Vanwege de aantrekkelijke speelstijl in de beginperiode, kreeg FK Qarabag onder de eigen supporters de bijnaam Qafqazin Barselonasi. Vrij vertaald betekent dat Barcelona van de Kaukasus. Een verwijzing naar het succesvolle en frivole voetbal dat FC Barcelona destijds in Europa liet zien. 

“De resultaten van FK Qarabag onder leiding van deze coach in de afgelopen jaren spreken voor zichzelf. Ik heb daar echt veel respect voor. Ik denk dat ik voldoende weet over FK Qarabag, over hun elftal en de manier waarop ze spelen,” stelde Farioli, zonder daar verder al te diep op in te willen gaan. 

Na de persconferentie kon Farioli nog niet meteen vertrekken, want diverse journalisten uit Azerbeidzjan wilden graag nog even met de Italiaan op de foto. 

Aanbevolen
Maak kennis met Ajax’ tegenstander FK Qarabag

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >