Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FK Qarabag - Ajax

We maken ons op voor het bijzondere uitduel met FK Qarabag. Om je optimaal voor te bereiden op de wedstrijd, hebben we drie dingen op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

23 oktober 2024 - 17:33
Driedingenqaraja800
Hier moet het gebeuren. © Pro Shots

Vechten en leren
Bij FK Qarabag kunnen ze niet wachten tot Ajax op bezoek komt. Gurban Gurbanov, trainer van de Azerbeidzjaanse ploeg, heeft respectvolle woorden over voor onze club. “Ze zijn wereldwijd bekend. Ajax heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het voetbal.”

“Dat er dit soort clubs naar Bakoe komen, vergroot de liefde voor het voetbal,” zo vervolgt Gurbanov. “Jonge spelers zien grote ploegen naar Azerbeidzjan komen. Dat is een grote impuls voor de ontwikkeling. Als we willen groeien, moeten we niet bang zijn voor dit soort tegenstanders.”

Ajax is niet de eerste grote naam die naar Bakoe komt. Bij FK Qarabag hebben ze inmiddels best wat Europese ervaring. Gurbanov heeft dan ook vertrouwen in het duel van donderdag. “De spelers zijn er klaar voor. We geloven erin dat we het publiek gaan vermaken. We gaan vechten en leren.”

Aanbevolen
Farioli prijst Ajaxsupporters in Bakoe: ‘Kost hartstikke veel geld!’

Fitz-Jim rekent op basisplaats
De lappenmand van Ajax wordt gelukkig steeds leger. Ook Kian Fitz-Jim is weer terug. Tegen Heracles (3-4) maakte hij zijn rentree. Hij kwam binnen de lijnen voor Davy Klaassen, die in de competitiefase van de Europa League niet in actie mag komen. Een basisplek voor Fitz-Jim in Bakoe lijkt dus logisch. 

“Dat denk ik wel,” zo verklapt hij tegenover Ajax TV, waarna hij ook eerlijk toegeeft waarschijnlijk nog geen negentig minuten te kunnen spelen. “Er is nog niets afgesproken, maar het hangt er een beetje vanaf hoe snel de tank leeg gaat.”

De speelstijl van FK Qarabag staat niet bij iedereen op het netvlies. Ook Fitz-Jim moest zich er even in verdiepen. “Volgens mij zijn ze de laatste tien jaar kampioen geworden. Verder zag ik dat ze wat technische buitenspelers hebben. Het wordt een moeilijke klus, maar we zijn er klaar voor.”

Aanbevolen
Rugani ondanks problemen met visum klaar voor eerste basisplaats

De Europese route van FK Qarabag
Waar Ajax tot nu toe vier punten in de vernieuwde competitiefase van de Europa League behaalde, daar is FK Qarabag nog puntloos. Op bezoek bij Tottenham Hotspur ging de ploeg met 3-0 onderuit, waarna de Azerbeidzjanen in eigen huis met 2-1 van het Zweedse Malmö FF verloren. Tegen Ajax hopen ze dus op hun eerste punt(en). 

FK Qarabag plaatse zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League via de voorrondes. Het Europese avontuur begon in de tweede kwalificatieronde van de Champions League, waarin over twee duels werd afgerekend met Lincoln FC. Ook de derde voorronde overleefden ze, door PFK Ludogorets te verslaan. In de play-offs bleek Dinamo Zagreb echter een maatje te groot. 

FK Qarabag en Ajax trappen donderdag om 18.45 uur (20.45 uur lokale tijd) af in het Tofikh Bakhramovstadion. De wedstrijd staat onder leiding van de Schotse arbiter Nicholas Walsh.

Aanbevolen
Groeten uit Bakoe!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >