Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana kan nog steeds worden opgeroepen voor Afrika Cup

Het goede nieuws is dat Andre Onana gewoon mee is op trainingskamp naar Portugal. Het slechte nieuws is dat het nog niet zeker is of hij bij het hervatten van de competitie onder de lat staat bij Ajax. Hij kan nog steeds worden opgeroepen voor de Afrika Cup.

02 januari 2017 - 17:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesf2af152cd9b0e2f6cebd00d9e425c4b3_normal
Onana is voorlopig nog niet opgeëist door voetbalbond van Kameroen. © Pro Shots

Ajax bevestigt aan Ajax Life dat het is nog niet honderd procent zeker is of hij in Portugal blijft. Er wordt achter de schermen gesproken tussen diverse partijen. De inzet voor Ajax en Onana is dat hij bij Ajax mag blijven.

Onana gaf al in oktober aan dat hij liever niet naar de Afrika Cup gaat, hij wil bij Ajax vechten voor zijn basisplaats. Toch werd hij opgenomen in de voorselectie van Kameroen, met de kanttekening dat hij bij de zeven ‘afvalligen’ hoort.

De voetbalbond van Kameroen is niet blij met de zeven spelers die liever niet meedoen aan de Afrika Cup. “Zoals iedereen kan zien, vinden deze spelers hun eigen belang belangrijker dan dat van de nationale ploeg,” schreef de bond in een persbericht.

In datzelfde persbericht schermde het ook met een mogelijke straf voor de zeven spelers, waaronder Onana. Volgens Fifa-regels kunnen spelers die weigeren voor hun land uit te komen tijdens de Afrika Cup (14 januari-5 februari) worden geschorst voor hun club. Of dat echt gebeurt, is ook nog lang niet zeker.

Wordt dus vervolgd...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >