Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz tevreden, maar laat Ajax El Ghazi toch gaan?

Na Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj zou ook Anwar el Ghazi zich opmaken voor een vertrek bij Ajax. De aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling bij Lazio. De Romeinen willen hem eerst een halfjaar huren om El Ghazi vervolgens voor een bedrag van negen miljoen over te nemen.

11 januari 2017 - 10:40
UsershyraDesktopajax_dataimages03bec73db9ae34591cba20ba2a6cf73c_normal
Juist nu meer speelminuten lonken voor El Ghazi lijkt hij te vertrekken. © Pro Shots

Of El Ghazi echt naar Italië vertrekt hangt onder andere af van het eventuele vertrek van Filip Djordjevic, zo meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Djordjevic lijkt op weg naar Olympique Lyon, El Ghazi zou zijn plek in moeten nemen. Het zou gaan om een huurperiode van een halfjaar, waarbij Lazio de verplichting aangaat om El Ghazi in de zomer te kopen voor een bedrag van negen miljoen.

De kikkers van de eerste competitiehelft lijken zo eieren voor hun geld te kiezen. Voor El Ghazi echter lonkte, in tegenstelling tot Gudelj en Bazoer, meer speeltijd in het eerste van Ajax doordat concurrent Bertrand Traoré namens Burkina Faso in actie komt bij de Afrika Cup.

Daarbij liet El Ghazi op het trainingskamp in Portugal een goede indruk achter op Peter Bosz. De aanvaller speelde tegen RB Leipzig een uitstekende wedstrijd. Hij oogde gretig en zorgde voor veel diepgang en gevaar, tot tevredenheid van zijn trainer.

“Ik vond dat Anwar het op de laatste zoveel minuten na, waarin hij ging overdrijven, uitstekend heeft gedaan. Dat is wel een geruststellende gedachte. Het is fijn, helemaal nu Bertrand Traoré naar de Afrika Cup is en Vaclav Cerny last heeft van zijn rug,” zei Bosz tegen onder andere Ajax Life.

Bosz en El Ghazi stonden een paar maanden geleden nog lijnrecht tegenover elkaar. El Ghazi werd verbannen, maar toonde bij Jong Ajax zijn goede wil. Of El Ghazi daadwerkelijk de volgende Ajacied is die vertrekt valt nog te bezien. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >