Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info Roda-uit: zeker 700 supporters met autocombi

Roda JC-uit komt eraan. Er is voor Ajax in Nederland geen wedstrijd waarbij meer kilometers moeten worden afgelegd. Toch begint het duel in Kerkrade zondag 5 februari al om 12.30 uur. Niet echt supportersvriendelijk, maar gelukkig wordt er verder wel meegedacht met de Ajacieden, zeker in vergelijking met vorig seizoen.

12 januari 2017 - 11:16
UsershyraDesktopajax_dataimages05b85dfc8adc4fe6d57a99a51bc95fa5_normal
Dit jaar mogen er ook auto's parkeren op het XL parkeerterrein in Kerkrade. © De Brouwer

Weet je nog vorig seizoen, er was een Albert Heijn geopend bij het stadion van Roda JC. Door de winkelwagens, lantaarnpalen en dat soort zaken was de gemeente Kerkrade ineens van mening dat de Ajaxsupporters niet met de auto naar het Parkstad Limburgstadion konden komen.

Supportersvereniging Ajax en Albert Heijn vonden destijds al dat het prima zou passen. En daar is de gemeente Kerkrade het nu (deels) mee eens. Er mogen minimaal 700 Ajaxsupporters met de auto naar de wedstrijd. Daarbij is er wel sprake van een autocombi, dus moet bij Born worden omgewisseld.

Met die 700 supporters zit het uitvak nog niet vol. In totaal krijgt Ajax 1000 kaarten. Zo’n 300 Ajacieden moeten wel met de bus. Er wordt als volgt bepaald wie met de auto mag en wie met de bus:

  • Er is bij het stadion plek voor 235 auto’s
  • De eerste 235 auto’s (minimaal 3 supporters) bij het omwisselpunt krijgen een parkeerkaart
  • De overige supporters stappen bij omwisselpunt in een bus of maken gebruik van de SV Ajax-bussen
  • Als je met de bus gaat, word je teruggebracht naar de plek waar je bent opgestapt

Supporters die geen autovervoer (met tenminste 3 inzittenden) kunnen regelen, worden geadviseerd om zonder extra kosten gebruik te maken van het busvervoer van de Supportersvereniging Ajax. Onze bussen rijden vanuit Amsterdam, Almere, Den Bosch of Leiden. Je kunt je vanaf zaterdag 21 januari aanmelden voor de SV Ajax-bussen.

De kaartverkoop start zaterdag voor uitkaarthouders met voorrang. ‘Gewone’ uitkaarthouders zijn precies een week later (21 januari, 10.00 uur) aan de beurt. En de ervaring leert SV Ajax-uitkaarthouders ook nog wel eens in de gelegenheid komen om deze uitwedstrijd mee te pakken. Als er nog kaarten beschikbaar zijn kunnen SV Ajax-leden vanaf woensdag 25 januari om 10.00 uur een kaartje kopen.

Een kaart voor Roda-uit kost 24,97 euro, inclusief servicekosten. Dat is ruim 8 euro goedkoper dan vorig seizoen, dus dat is mooi meegenomen.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor Roda JC - Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >