Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fortuna-trainer Oliseh leerde bij Ajax het trainersvak

Het was misschien wel de opvallendste transfer van deze winterstop. Ex-Ajacied Sunday Oliseh (42) werd aangesteld bij Jupiler League-club Fortuna Sittard. De voormalig publiekslieveling is Ajax nog niet vergeten en heeft zijn trainerscarrière naar eigen zeggen aan zijn oude cluppie te danken.

11 januari 2017 - 14:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesf63901f54b4d6e67a3216b3f0570fa5e_normal
Oliseh had bij Ajax het gevoel dat-ie iedere dag naar school ging. © Pro Shots

Nee, logisch was de aanstelling van Oliseh bij Fortuna allerminst. De ex-verdediger was vorig jaar nog bondscoach van Nigeria, een land met ruim 170(!) miljoen inwoners. Om dan vervolgens in Sittard te belanden lijkt niet logisch, maar Oliseh zelf ziet dat anders.

“Er lagen aanbiedingen van clubs uit verre landen, maar ik wilde liever niet met mijn gezin verhuizen uit België,” zegt hij in een interview met Voetbal International. “Dus ik ben gaan bellen met clubs op rijafstand, waarvan je kon inschatten dat ze op zoek waren naar een nieuwe trainer. Bij Fortuna Sittard was er meteen een wederzijds goed gevoel. Volgens mij waren ze bij Fortuna wel verbaasd.”

Het had overigens weinig gescheeld of Oliseh was nu jeugdtrainer van Ajax geweest. De Nigeriaan liep zo’n zes jaar geleden stage in Amsterdam en het was een logische stap om ook jeugdtrainer te worden op De Toekomst. Door familieomstandigheden kwam het daar echter niet van.

Oliseh: “Het leek me geweldig om in de opleiding van Ajax aan de slag te gaan, maar het moment was voor mij niet goed. Voetbal is ontzettend belangrijk in mijn leven, maar mijn familie is het allerbelangrijkst.”

Toch zegt Oliseh veel te hebben gehad aan zijn tijd bij Ajax. “De periode bij Ajax is cruciaal voor mij geweest. Ik had iedere dag het gevoel dat ik naar school ging, zó veel heb ik in die tijd geleerd. Bij Ajax is de trainer in mij tot leven gewekt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >