Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Einde aan de soap: Onana definitief niet naar Afrika Cup

Ajax en Andre Onana kunnen opgelucht ademhalen. De keeper hoeft niet met Kameroen naar de Afrika Cup. Daardoor kan Ajax ook gewoon bij de hervatting van de eredivisie over hem beschikken.

05 januari 2017 - 09:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesdcf18aaf0945cc205b05848cb98ff9e0_normal
Mooi, Onana mag gewoon bij Ajax blijven. © Pro Shots

Onana had geen zin in de Afrika Cup, omdat hij voor zijn basisplaats bij Ajax wilde vechten. Tim Krul moet zo langzamerhand ook weer fit zijn. Onana had dus, door mee te gaan naar de Afrika Cup, zomaar zijn plek bij Ajax kunnen verliezen. Tel daarbij op dat hij bij Kameroen niet zeker is van een basisplaats en je kunt je voorstellen dat Onana liever bij Ajax blijft.

Het was nog lastig om de voetbalbond van Kameroen daarvan te overtuigen. De bond dreigde zelfs met een schorsing voor Onana en zeven andere spelers die geen zin hadden in de Afrika Cup. Dat mag allemaal volgens regels van de Fifa. Als een speler weigert voor zijn land uit te komen kan hij worden geschorst voor zijn club.

Zo ver komt het nu allemaal niet. Maar daar waren wel onderhandelingen voor nodig. Blijkbaar heeft bondscoach Hugo Broos ingezien dat het op langere termijn beter is voor Onana en daarmee ook voor Kameroen als hij eerste keeper blijft bij Ajax.

Doordat Onana niet is geselecteerd, is Bertrand Traoré de enige Ajacied op de Afrika Cup. Eerder werd al bekend dat Hakim Ziyech niet in de selectie van Marokko zit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >