Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie verdedigers opstellen voor Bosz ‘totaal geen optie’

Ajax treedt zondag aan tegen FC Utrecht, zo’n ploeg die 4-4-2 speelt en waar Ajax vaak moeite mee heeft. Hoe kun je je het beste wapenen tegen deze tactiek? In ieder geval niet door je eigen strijdplan aan te passen, zo vertelt Peter Bosz.

20 januari 2017 - 12:37
UsershyraDesktopajax_dataimages0ec1a083d7f5d5d2878b1c149d7d38b3_normal
Bosz kiest in Utrecht gewoon voor 4-3-3. © Pro Shots

Het is de Ajacieden al sinds 2009 niet meer gelukt om drie punten mee te nemen uit de Galgenwaard. En ook tegen andere clubs met twee aanvallers werden zeer moeizame potjes gepeeld. De ene keer liep het goed af, de andere keer niet.

Is het voor Bosz een optie om drie verdedigers op te stellen, uit tegen Utrecht? Nou, nee. “Voor mij is dat totaal geen optie,” antwoordt de trainer op de vraag van Ajax Life. “Kijk, veel ploegen spelen tegen Utrecht een ander systeem omdat Utrecht dat doet.

“Dan speelt Utrecht in zijn eigen systeem, maar wij voor het eerst op een andere manier. Dan sta je al met 1-0 achter, vind ik. Ik sluit niet uit dat ik iets verander als de stand er om vraagt,” vervolgt Bosz desondanks.

In een ideale wereld zou Ajax twee verschillende systemen beheersen, maar Bosz wijst erop dat dit lastig valt in te slijpen. “Het zou fijn zijn om te kunnen schakelen, maar in de eredivisie spelen tegenstanders bijna altijd 4-3-3. Het is moeilijk om regelmatig anders te spelen. Ik denk niet dat wij het moeten doen. PSV had er Europees ook weinig succes mee.”

Bosz sloot het persmoment desgevraagd af met opbeurende woorden voor supporters, van wie velen twijfelen aan een goed resultaat. “Ik heb als trainer van Ajax nog nooit verloren van Utrecht,” luidt de reactie van Bosz. “Al heb ik er ook nog nooit gewonnen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >