Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny kan niet wachten op rentree: 'Graag dit weekeinde'

Vaclav Cerny staat te popelen. De negentienjarige vleugelaanvaller hoopt in de komende dagen zijn rentree op het speelveld te maken. Bij het eerste elftal of Jong Ajax. Hij komt vrijdag echter niet in actie voor Jong Ajax tegen FC Den Bosch.

27 januari 2017 - 13:00
UsershyraDesktopajax_dataimages8657b120fb32d16e584287193972e510_normal
Cerny trainde deze week op het veld. © Pro Shots

Peter Bosz zei tijdens zijn wekelijkse perspraatje nog dat hij de Tsjech binnen twee weken terug verwacht. Als het aan Cerny zelf ligt, maakt hij dit weekeinde al zijn eerste speelminuten van 2017, nu hij is hersteld van een rugblessure.

“Ik heb aangegeven dat ik dit weekeinde graag wil spelen,” aldus Cerny tegenover Ajax Life. “Bij het eerste elftal, of bij Jong Ajax. Dat maakt me nu niet uit. Ik wil gewoon weer op het veld staan.”

Jong Ajax speelt vanavond uit tegen FC Den Bosch. Cerny zit niet bij de selectie. Gezien de opmerking van Bosz is de kans zeer klein dat hij wel bij het eerste elftal zit voor het duel met ADO Den Haag, waardoor de inhaalwedstrijd van Jong Ajax tegen Almere City maandag de beste kans vormt op speelminuten.

Cerny trainde afgelopen week weer buiten. “Ik heb vier of vijf conditionele tests gedaan, en voel me weer helemaal fit. Ik kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar wel invallen. Graag zelfs. Het is moeilijk om geduldig te blijven. Ik ben niet eerder vijf of zes weken uitgeschakeld geweest.”

De afgelopen maanden waren teleurstellend voor de rechtsbuiten. Hij kwam voor het laatst in actie in de kraker tegen PSV, vlak voor de winterstop. Hij verving in de eerste helft de geblesseerde Amin Younes, maar werd door Bosz zelf ook weer vroegtijdig naar de kant gehaald.

“Ik had toen al te veel last van mijn rug en eigenlijk helemaal niet moeten spelen,” stelt hij nu. “Ik was niet vrij in mijn acties, dacht steeds na of ik wel vol moest gaan sprinten. Dat was niet goed. Ik heb nu nergens meer last van en hoop dus snel mijn rentree te maken.”

Het liefst dit weekeinde al. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >