Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz spot probleem: 'Dolberg krijgt weinig ballen'

Van nieuwe Zlatan tot overschatte spits. Er kan in twee maanden tijd een heleboel veranderen voor Kasper Dolberg. Of moeten we zeggen rondom? Peter Bosz is niet bezorgd om Dolbergs verminderde scoringsdrift, wel om het aantal ballen dat hij krijgt.

26 januari 2017 - 13:58
UsershyraDesktopajax_dataimages77518ab372e20e2441aca4de8767e136_normal
Sinds de hattrick tegen NEC is het wachten op verse treffers. © De Brouwer

Verspreid over de negentig minuten van FC Utrecht-uit (0-1) wisten de buitenspelers slechts drie keer de bal af te leveren bij Dolberg. Dit gebeurde op volstrekt ongevaarlijke locaties, ver weg van het vijandelijke doel.

De discussie is nu dat Dolberg al sinds NEC-thuis niet meer tot scoren kwam, maar miste hij in de tussentijd veel kansen? Het antwoord luidt ‘nee’. Hij krijgt vooral weinig ballen. “Kaspers ontwikkeling verloopt zoals bij alle jonge spelers, daar maak ik me geen zorgen om,” aldus Bosz tegenover Ajax Life.

Het is de trainer wel opgevallen dat Dolberg amper in het stuk voorkomt. “Ik kijk iedere wedstrijd volledig terug en hij was weinig bij het spel betrokken. Dan moeten we kijken: ligt dat aan hem of zijn teamgenoten? Want als hij niet meer wordt aangespeeld, baart het me wel zorgen.”

Het is bekend dat Ajax problemen heeft op de vleugels, maar Dolberg moet ook nieuwe uitdagingen aangaan. Bosz: “Geen enkele verdediger kende Dolberg in het begin, nu stellen tegenstanders zich erop in. Dan moet er meer vrijheid komen voor andere spelers.”

“Ik vind overigens niet dat Dolberg het slecht doet. Absoluut niet. Ik wil ook niet over een probleem praten. Hij heeft eventjes niet gescoord, zo’n fase heeft iedere spits. Hoe krijgen we hem weer aan het scoren? Dat kan zomaar zondag zijn. Kasper heeft de laatste wedstrijden amper kansen gemist.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >