Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vraagt uitvak om zich netjes te gedragen in Utrecht

Je hebt vast al wel gemerkt dat het vergrootglas van stal is gehaald om alles rondom FC Utrecht - Ajax goed in beeld te brengen. We weten allemaal hoe het werkt. Ajax ook. Vandaar dat de club aan het uitvak vraagt of het zich netjes wil gedragen.

20 januari 2017 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimages835a8d2d1e148d2df676c926ced8e213_normal
Als dingen goed gaan, volgende keer weer een vol uitvak? © Pro Shots

Het is al acht jaar geleden dat Ajax drie punten meenam uit de Galgenwaard. Marco van Basten was toen nog trainer, kun je nagaan. We weten allemaal dat het de belangen rondom dit duel groot zijn, al is het maar vanwege de titelstrijd.

Vorig seizoen mochten er geen uitfans mee naar Utrecht, dit keer zijn er ook slechts achthonderd supporters welkom. Sowieso vraagt Ajax om het netjes te houden. “De kleinste ongeregeldheden kunnen al zorgen voor consequenties waarbij niemand gebaat is,” mailt de club naar Ajacieden in het bezit van een kaartje.

“Onthoud je dus van spreekkoren en andere vormen van ongewenst gedrag, want alleen zo kunnen wij van jullie steun blijven genieten,” vervolgt de club, die zijn fans vraagt om niet te denken aan het verleden, maar de toekomst. “Onverschrokken, maar ook zeker respectvol en positief.”

Overigens zijn diverse stewards rondom het uitvak zondag uitgerust met bodycams.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >