Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 begint weer op nul: 'Klopt niet helemaal'

Voor Ajax onder 19 begint zaterdag het echte werk weer, met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van Aron Winter moet ondanks de grote overmacht voor de winterstop opnieuw beginnen: met nul punten in de kampioensgroep. En dat vindt de trainer niet helemaal kloppen.

20 januari 2017 - 13:11
UsershyraDesktopajax_dataimages3b349443c6e4b3eed5a71da3c1389c8f_normal
Ja, dit is een zomerse foto van Winter. © Pro Shots

Dertien punten was het gat tussen Ajax onder 19 en de andere ploegen voor de winterstop. Er werden slechts punten verspeeld door gelijkspelen tegen Feyenoord (2-2) en Willem II (1-1), vlak voor de feestdagen. Hoewel het spel volgens trainer Winter niet altijd even best was, domineerde zijn ploeg qua resultaten overduidelijk.

Als zaterdag de bal in de kampioensgroep gaat rollen, beginnen de acht ploegen (Ajax, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, NEC/FC Oss, PSV, Sparta en Willem II) echter weer allemaal op nul punten.

“Als je heel reëel bent, klopt dat niet helemaal,” stelt Winter in gesprek met Ajax Life. “Eigenlijk zou je een formule moeten verzinnen, zodat je een deel van de voorsprong meeneemt. Ook al is het maar een paar punten. Nu houden we helemaal niets over aan de goede eerste seizoenshelft, dat vind ik wel jammer, ja.”

Winter beaamt dat het bij Onder 19 in eerste instantie om opleiden gaat. Maar de ploeg hoopt zich via de kampioensgroep en de landstitel weer te plaatsen voor de Youth League. Daarnaast zou een beloningsformule ploegen meer motiveren echt te presteren voor de winterstop, waardoor de weerstand in de competitie groter wordt.

Winter: “In de kampioensgroep gaan alle ploegen er wel voor, maar voor de winterstop zijn er ook ploegen die speculeren dat ze toch wel bij de eerste acht komen. Dan maakt het nu dus niet uit met hoeveel punten dat gebeurt. De weerstand van de competitie neemt zo alleen maar af. Het gaat er dus ook om dat andere ploegen een beetje wakker worden geschud. Maar goed, we hebben met deze situatie te maken. Het is aan ons te laten zien dat we ook na de winterstop de beste zijn.”

Morgen begint O19 met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor de winterstop werd in Utrecht met 3-0 gewonnen. “Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden, hadden we het niet,” stelt Winter. “We kwamen de eerste helft een paar keer goed weg. In de tweede helft kregen we meer grip en maakten we er drie.”

Het gevoel is goed binnen het dit seizoen nog altijd ongeslagen team. Twee oefenwedstrijden na de winterstop (Genk, 6-0, NAC 4-0) werden ruim gewonnen. Winter: “De sfeer in het team is goed, we hebben er veel zin in.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >