Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Basten vraagt Ajax om shoot-outs te testen

Marco van Basten is door de Fifa aangesteld om het voetbal te vernieuwen. Hij moet met voorstellen komen om het spel sneller en leuker te maken en het eerste lijstje heeft hij inmiddels ingeleverd. Ajax gaat hem helpen met testen van een van de plannen: shoot-outs.

20 januari 2017 - 12:30
UsershyraDesktopajax_dataimages3c41f9147af39d73ab5bad87bb98c399_normal
Van Basten vroeg hulp van Bosz en krijgt die. © Pro Shots

“Marco heeft mij gebeld om te vragen of we op de trainingen daar naar willen kijken,” vertelt Peter Bosz tijdens het persgesprek in aanloop naar FC Utrecht - Ajax. “En ik heb ja gezegd. Dat gaan we doen op de trainingen. Over aantal weken, als we het paar keer hebben gedaan, kijken wat we ervan vinden.”

In het tienpuntenplan van Van Basten is het afschaffen van buitenspel ook een optie. Bosz moet niet direct te juichen van dat idee, maar hij staat er overal voor open. “Buitenspel is een wezenlijk onderdeel van onze manier van spelen. Maar ik heb laatst bij hockey gekeken en was verbaasd hoe snel het spel is geworden. Voetbal moet met de tijd meegaan.”

Wat er ook gebeurt, als het aan Bosz ligt, neemt de Fifa rustig de tijd. Het heeft voor de Ajaxtrainer allemaal geen haast. “Ik vind dat je eerst goed moet kijken en niet impulsief beslissingen moet nemen.”

Benieuwd naar de tien punten van Van Basten? Je vindt ze hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >