Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - ADO: drie dingen die je vooraf moet weten

We hebben er precies 42 dagen op moeten wachten, maar zondag is het eindelijk zo ver. We mogen weer naar de Amsterdam Arena voor een wedstrijd van Ajax. ADO Den Haag is de tegenstander. Hier zijn drie dingen die je moet weten om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

28 januari 2017 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimagese95759d03b6cc0fb6aa9de6afe6eb968_normal
Vorig seizoen werd ADO op een 4-0 nederlaag getrakteerd. © Pro Shots

Geen Haagse bluf
Ajax tankte vorige week vertrouwen door eindelijk weer eens in Utrecht te winnen (0-1). Bij ADO is er een stuk minder vertrouwen. De Hagenezen wonnen maar één van de laatste acht wedstrijden. Daardoor is Tom Beugelsdijk niet meer rustig, maar boos. “De situatie in Den Haag is zorgelijk,” vertelt hij in gesprek met VI.

De ADO-verdediger heeft dan ook weinig vertrouwen in een goede afloop in de Arena. “Het is niet echt een lekker gevoel om zo naar Ajax te gaan. Wat we daar kunnen doen? De poort dichtgooien en hopen op een wonder.”

Zijn trainer en rasoptimist, Zeljko Petrovic, ziet het net iets zonniger in. We moeten wel zorgen dat we compact spelen, zodat we wellicht in de counter kunnen profiteren. In een stadion met 50.000 mensen; dat is een uitdaging voor onze spelers. Ik geloof in de kansen, dat het moeilijk is weet iedereen,” zegt hij op het digitale thuis van ADO. Tussen die ruim 50.000 mensen zitten – helaas – nog steeds geen ADO-supporters.

Traktatie van het jarige ADO
ADO wordt drie dagen na het duel met Ajax 112 jaar. En wie jarig is trakteert, toch? Geef Kasper Dolberg maar wat extra ruimte, zodat hij weer eens kan scoren. Zijn we ook van die discussie af. De Ajaxspits maakte sinds 20 november geen doelpunt meer. Het is overigens maar de vraag of dat aan Dolberg ligt.

ADO viert de verjaardag trouwens pas een week later. Ajax hoeft dus zelf geen cadeautje te geven, daarvoor moet het wel scherp zijn. Want juist tegen de kleintjes ging het dit seizoen mis in de Arena. Aan het begin van het seizoen verspeelde Ajax in eigen huis punten tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Arena weer een stukje mooier
De F-side neemt zondag voor het eerst plaats op de verbouwde tribune achter het doel. Zuid 1 is met ruim 400 stoelen uitgebreid en misschien nog wel belangrijker: de stoelen zijn rood!

Het is ook de eerste officiële staantribune in de Arena, al moeten op veel plekken de hekjes nog worden geplaatst. Dat is een precisiewerk, dus laat nog op zich wachten. Voor niet kan wachten tot zondag om het resultaat te zien, hebben we hier alvast foto’s.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >