Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet wereldrecord laten aan club uit Wales

Ajax is het wereldrecord van 26 opeenvolgende zeges in het seizoen 1971-72 kwijtgeraakt. The New Saints uit Wales boekte vrijdagavond de 27ste overwinning op rij, waardoor de club in plaats van de Amsterdammers de Guinness Book of Records ingaat.

31 december 2016 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimages5b3fcffffe8208d2cf3b296dc05ce822_normal
Het record van Cruijff en de zijnen uit 1971-72 verdwijnt uit het Guiness Book of Records.

Het gouden Ajax uit de jaren zeventig met Johan Cruijff, Piet Keizer en Johan Neeskens mag natuurlijk niet worden vergeleken met een kleine club uit Wales, die het alleen in eigen land goed doet. Maar eerlijk is eerlijk: de club die in de laatste elf jaar acht keer kampioen werd gaat wel de boeken in. Dat heeft het Guiness Book of Records inmiddels bevestigd.

De trainer van de Saints Craig Harrison benadrukt dat de vergelijking tussen Ajax en The New Saints mank gaat, maar dat maakt hem niet minder blij. “We vergelijken ons in geen enkel opzicht met Ajax. Het record is een beetje ironisch, maar dat maakt me niet minder trots,” vertelt hij aan Britse media.

Overigens was er in november van dit jaar ook al een club die het record van Ajax had verbroken. Het Schotse East Kilbride FC kwam echter uit op het vijfde niveau en kwam daarom niet in aanmerking voor een plekje in het recordboek.

Ajax toonde zich destijds van de sportieve kant door de club toch nog in het zonnetje te zetten. Niet alleen feliciteerde algemeen directeur Edwin van der Sar de club via een videoboodschap, Ajax stuurde ook 27 kratten bier richting Schotland tot vreugde van het Britse café-elftal. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >