Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech wil 'gewoon' met Marokko naar de Afrika Cup

De komende weken worden belangrijk voor Ajax, maar wat te denken van de herstart begin 2017? Dan staat de Afrika Cup op het programma. Waar Andre Onana erover nadenkt om in Amsterdam te blijven, meldt Hakim Ziyech zich bij Marokko.

21 november 2016 - 09:39
UsershyraDesktopajax_dataimages5c3e4ebe0605ff601ddfa61ce4bc8c7c_normal
Ziyech kiest bewust voor Marokko en speelt dus de Afrika Cup. © Pro Shots

“Ik ga gewoon voor mijn land spelen,” meldt Ziyech desgevraagd in gesprek met Ajax Life. Er ontstond vorige week wat ophef over een afmelding van de spelmaker, die recent bij een ontmoeting van Marokko met Gabon nog de bank warmhield.

Ziyech was echt geblesseerd geraakt tijdens AZ-uit. Dat was op zich tijdens de rust al wel duidelijk, aangezien de dokter een hechting moest aanbrengen in zijn knie. Er bestaat verder ook 'geen vraag' over dat Ajax het begin 2017 zonder Ziyech moet stellen.

De Afrika Cup wordt gespeeld tussen 14 januari en 5 februari. Marokko werd in groep C geloot en speelt tegen Ivoorkust, Congo-Kinshasa en Togo. Ajax moet in die periode op bezoek bij PEC Zwolle, FC Utrecht en Roda JC, terwijl ADO Den Haag naar de Amsterdam Arena komt.

Het valt te hopen dat Ajax in de periode zonder Ziyech betere cijfers noteert dan aan het begin van dit seizoen. Van de eerste acht wedstrijden werden er slechts drie gewonnen. Naast eventueel Onana en Ziyech is ook Bertrand Traoré (Burkina Faso) actief op het toernooi.

Overigens doet ook een van Feyenoords belangrijkste spelers, Karim el Ahmadi, met Marokko mee aan de Afrika Cup.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >