Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weghorst verklaart manier van juichen: ‘Fans sturen me vaak drie kruizen’

Wout Weghorst zit er lekker in. De spits maakte op bezoek bij FK Qarabag (0-3) zijn vierde goal in drie wedstrijden. Bij het juichen maakte hij een gebaar richting het uitvak. Na afloop vertelt de aanvaller dat het een bedankje richting supporters was.

24 oktober 2024 - 23:02
Weghorstqaraja800
Weghorst erkent dat Ajax goed weg kwam. © Pro Shots

Dat Ajax met een 3-0-overwinning van het veld stapte, sloeg eigenlijk nergens op. De Ajacieden speelden zwak. Zelfs na de rode kaart maakte FK Qarabag het onze ploeg behoorlijk lastig. Een makkelijk gegeven pingel gaf Ajax lucht. Weghorst pakte het cadeautje gretig uit. Vanaf elf meter verdubbelde hij de marge.  

Toen hij juichend richting het uitvak rende, maakte hij een gebaar met zijn armen. Het linkje met de Amsterdamse Andreaskruizen was snel gelegd. “Supporters sturen me vaak succesberichten met drie kruizen. Vandaar dit gebaar. Ik wilde al eerder iets Ajaxgerelateerds doen, maar vergat het telkens omdat ik door het dolle heen was.”

De spits erkent dat Ajax niet mag klagen met de uitslag. De zege kwam zeker niet zo eenvoudig tot stand als de eindstand doet vermoeden. “We zeiden in de kleedkamer gekscherend tegen elkaar dat FK Qarabag weer weet waar het staat,” zo vertelt hij met gevoel voor ironie aan het eigen clubkanaal. “We hadden het lastig. Zeker in de beginfase.”

“Na de rode kaart kom je beter in de wedstrijd en kom je op voorsprong, maar daarna komen we toch in de problemen. Dat doen we vooral zelf,” vervolgt Weghorst. “Dat is echt iets wat we moeten verbeteren. Zelfs in de tweede helft maken ze je het heel erg lastig. Eind goed, al goed. Maar hier moeten we wel kritisch naar kijken.”

Aanbevolen
Farioli verklaart opgewonden houding langs lijn in Bakoe

Ondanks het matige spel, staat Ajax er in de hernieuwde competitiefase van de Europa League uitstekend voor. De ploeg heeft zeven punten uit drie wedstrijden. Dat stemt Weghorst tevreden. “Uiteindelijk is 0-3 een hele goede uitslag. Ook met het doelsaldo van plus zeven. Dat kan op het einde nog belangrijk worden.”

Naast de treffer, leverde Weghorst ook een assist. Een onbedoelde, dat wel. “Ik zag Kenneth Taylor in mijn linker ooghoek… Nee hoor, ik zal eerlijk zijn. Ik wilde in de verre hoek schieten, maar de bal kwam tegen de kuit van de verdediger aan. Toen kwam-ie bij Kenneth terecht. We tellen ‘m gewoon als een assist,” glimlacht de spits. 

We kunnen wel stellen wat Weghorst in een flow zit. Drie wedstrijden, vier goals. “Dat is superfijn. Daar leef je van als spits. Ik kijk een beetje op tegen de lange vlucht naar Amsterdam, maar met de winst en drie punten is het wel lekker naar huis gaan. Of ik tegen Willem II mijn vijfde goal op rij maak? Dat is wel het doel!”

Aanbevolen
Matig Ajax pakt volle buit tegen negental FK Qarabag en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >