Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli verklaart opgewonden houding langs lijn in Bakoe

Zo’n drie kwartier na afloop van FK Qarabag - Ajax (0-3) spreken we Francesco Farioli langs de lijn van het inmiddels leeggelopen Tofikh Bakhramovstadion. Hij staat Ajax Life en een verslaggever van het Algemeen Dagblad te woord.

24 oktober 2024 - 22:48
Farioli 1200 (4)
Farioli ergerde zich suf voor rust. © Pro Shots

Did it feel like Christmas?” Het is de eerste vraag die we de trainer van Ajax voorleggen, nadat we hem feliciteren met het mooie resultaat. Hij moet er hartelijk om lachen, wetend dat we doelen op de arbitrage. Die zat duidelijk niet tegen in Bakoe. “Haha, is dit een vraag of een stelling?” grapt de coach.

Even terug. FK Qarabag eindigde de wedstrijd met negen man. De penalty die Ajax kreeg, was een cadeautje met een hele grote wit-rood-witte strik eromheen. De eerste rode kaart na de charge op Mika Godts kon worden gegeven, maar die pingel sloeg nergens op. Niet dat we klagen, hoor!

Farioli: “De rode kaart was voor mij duidelijk, ondanks dat de overtreding net over de middenlijn plaatsvond. Mika had op de doelman af kunnen gaan. Die kans werd hem ontnomen. Het penaltymoment kon ik niet goed waarnemen, maar ik wil ook eigenlijk zo min mogelijk over de arbitrage praten.” 

Ajax speelde matig. Zeker voor rust. Dat de ploeg in overtal kwam te staan, zorgde er pas laat voor dat de wedstrijd in het slot werd gegooid. Farioli wond zich enorm op voor rust. Hij maakte felle gebaren langs de lijn en we zagen veel irritatie. We vroegen de trainer waar hij zich voornamelijk aan ergerde.

“We moeten niet vergeten waar we vandaan komen, maar ik weet wat mijn spelers kunnen. Ze kunnen beter dan ze lieten zien. Ik had bepaalde verwachtingen. Die kwamen niet uit. We hadden een betere prestatie moeten neerzetten. Ook ik, want ik ben hoofdverantwoordelijk.”

Aanbevolen
Weghorst verklaart manier van juichen: ‘Fans sturen me vaak drie kruizen’

“FK Qarabag is een ploeg dat dapper en aanvallend speelt,” vervolgt Farioli. “Ze gaven veel druk op de bal en hun backs stonden hoog op het veld. Daar spraken we vooraf uitvoerig over. We maakten onvoldoende gebruik van de ruimtes die er lagen. Zeker toen ze met tien man kwamen te staan, hadden we de wedstrijd eerder moeten killen. Daardoor bleef het veel te lang spannend voor ons.”

Maar goed, drie wedstrijden gespeeld in de Europa League en zeven punten verzameld. Dat is gewoon uitstekend. “We staan er goed voor. Dit is hartstikke belangrijk voor ons. Elk punt en zelfs elk doelpunt telt in de nieuwe opzet van het toernooi. Het doelsaldo kan straks ook verschil maken, dus wat betreft resultaat is dit een mooie avond.”  

Zondag wacht Willem II-thuis al weer. Voor Farioli de belangrijkste wedstrijd. Vooruitkijken naar Feyenoord-uit en PSV-thuis komt later wel. “Vrijdag is een volledige reisdag als we terugvliegen naar Amsterdam. We kunnen alleen zaterdag trainen. Zondag spelen we alweer in de Johan Cruijff Arena. We moeten ons nu mentaal en fysiek voorbereiden op Willem II. We willen een goede pot spelen voor onze supporters en drie punten pakken.”

Wat Farioli positief vindt aan de laatste weken? Dat Ajax lastige wedstrijden misschien niet altijd wint, maar ze ook zeker niet zomaar verliest. “We spelen niet elke wedstrijd op de top van onze kunnen, maar we tonen wel karakter. Een paar maanden geleden zouden we deze resultaten wellicht niet behaald hebben. Maar dat het beter moet, is duidelijk. Daar werken we hard aan.”

We keuvelen nog wat door, maar dan is het tijd voor Farioli om de spelersbus in te stappen. De motor draait al en alle spelers zijn aan boord. We spreken de trainer zondag in Amsterdam weer.

Aanbevolen
Matig Ajax pakt volle buit tegen negental FK Qarabag en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >