Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Godts: ‘Als ik niet was gevloerd, had ik gescoord’

Ajax won donderdag in Bakoe met 3-0 van FK Qarabag. Als je de wedstrijd niet hebt gezien, denk je vast dat het een makkelijke zege was. Niks is minder waar, weet ook Mika Godts. We spreken de aanvaller na afloop in de mixed zone.

24 oktober 2024 - 23:43
Godts 2 1200
Godts in actie tegen FK Qarabag. © Pro Shots

“Dit was een moeilijk duel, ondanks de ruime zege,” stelt de jonge Belg na een vraag van Ajax Life. “We hadden zeker in de eerste helft weinig controle over de wedstrijd. Ook na de rode kaart bleef het lastig. We hadden de bal toen beter moeten rondspelen. Na rust deden we dat veel beter. Toen zaten we er sowieso ook beter bovenop en trokken we het duel naar ons toe.”

Natuurlijk vragen we Godts naar het moment van de rode kaart. Hoe beleefde hij dat toch cruciale moment? “Het was een soort counter. Jordan Henderson had de bal. Als hij of een van de andere middenvelders in balbezit komt, probeer ik altijd – of in elk geval vaak – diepte te zoeken. Nu kwam de bal bij Júlio Ramão. Ik zette druk, pakte de bal af met een duwtje en probeerde om hem heen te gaan. Toen legde hij me neer. Dat was sowieso een rode kaart.”

Godts dacht aanvankelijk dat Ramão de bal snel op zijn eigen doelman zou terugspelen. Toen hij zag dat de speler van FK Qarabag twijfelde, zette hij vol druk. “Ik zag ineens dat ik voor hem kon komen en dat ik de kans had die bal af te pakken. Toen moest hij me neerhalen. Of hij mijn snelheid onderschatte? Hij nam het iets te licht op in elk geval.”

Aanbevolen
Farioli verklaart opgewonden houding langs lijn in Bakoe

Het gebeurde allemaal net voorbij de middenlijn op de helft van de thuisploeg. Godts had nog een flinke weg af te leggen richting vijandelijke goal. Toch is hij zeker van zijn zaak: “Als hij me niet had gevloerd, had ik sowieso doorgelopen en gescoord. Het was nog even rennen, maar ik lag al goed op snelheid.”

Uiteindelijk kwam Ajax via Kenneth Taylor op voorsprong, maar makkelijk ging het allemaal niet. Ook niet in overtal. “Ik vond FK Qarabag de eerste helft echt goed spelen,” vertelt Godts dan ook. “We zijn gelukkig efficiënter geweest en pakten de controle in de tweede helft,” zegt hij, waarna we hem toch even vragen naar de rol van scheidsrechter Nicholas Walsh. 

“Het zat zeker niet tegen wat betreft arbitrage,” is Godts eerlijk als we doorvragen naar de rode kaarten en zeker het penaltymoment. Of het wel of geen pingel was, zegt Godts niet zo goed te weten. Hij heeft het allemaal niet echt gezien, verklaart hij met een lach die dan toch weer veel verraadt. “Was het er geen? Nou ja, het is wel een keer lekker om geluk te hebben.” 

Aanbevolen
Weghorst verklaart manier van juichen: ‘Fans sturen me vaak drie kruizen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >