Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz houdt 'zieke' Bazoer voor straf buiten selectie

Voor Riechedly Bazoer was Ajax - Panathinaikos een mooie wedstrijd geweest om weer eens speelminuten te krijgen. Er staat alleen nog maar groepswinst op het spel, dat biedt weer kansen voor de wisselspeler. Maar Bazoer heeft zijn eigen glazen ingegooid en zit donderdag niet bij de selectie.

23 november 2016 - 14:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesac26f3bc84204d24c140a91684816122_normal
Bazoer heeft zijn spullen al te hebben gepakt en lijkt te vertrekken. © Pro Shots

De middenvelder, die aan zijn laatste weken in Amsterdam bezig lijkt, raakte zaterdag geblesseerd tijdens de training en meldde zich zondag ziek. Daardoor hoefde hij niet op de tribune te zitten tijdens Ajax - NEC (5-0). Toen hij maandag weer bij de club was, wilde hij direct meetrainen.

“Zo werkt dat niet. Hij moest eerst langs de medische staf, dat weigerde hij,” zegt Peter Bosz tijdens het persgesprek in aanloop naar Panathinaikos-thuis. “Daarom neem ik hem niet bij de selectie, vrijdag sluit hij weer aan.”

Er is inmiddels wel een gesprek geweest tussen Bosz en Bazoer. De middenvelder bood daarin zijn excuses aan, vertelt Bosz. Maar excuses of niet, Bazoer moet donderdagavond plaatsnemen op de tribune.

Bazoer is de derde speler – of kikker, zo je wilt – in korte tijd die om disciplinaire redenen buiten de selectie wordt gehouden. Anwar el Ghazi en Nemanja Gudelj gingen hem voor. Dat baart Bosz geen zorgen. “We geven gewoon de kaders aan,” is de kalme reactie van de trainer.

Naast Bazoer zit ook Hakim Ziyech niet bij de selectie. De spelbepaler is ziek. In tegenstelling tot Bazoer wilde Ziyech juist wel langs de dokter, maar die stuurde hem direct weer naar huis. Het nog niet zeker of Ziyech zondag voldoende is uitgeziekt voor Heerenveen-uit.

Ook Daley Sinkgraven is donderdag niet van de partij. Hij zit tegen Panathinaikos een schorsing uit. Of Bosz zijn elftal nog op meer plaatsen wijzigt, wilde hij nog niet vertellen. Eerst moeten de spelers worden ingelicht. Maar de kans is best aanwezig dat de kikkers die nog niet van de bank zijn gesprongen een kans krijgen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >