Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz gebruikt oude beelden om zich voor te bereiden

De voorbereiding op Ajax - Panathinaikos brengt voor Peter Bosz enkele uitdagingen met zich mee. We doelen nu niet op zogenaamde kikkers, maar op de Griekse competitie die is stilgelegd. Er zijn geen recente beelden van Panathinaikos beschikbaar.

23 november 2016 - 15:36
UsershyraDesktopajax_dataimages019a5269f24c185f28018b67040ae193_normal
Bosz heeft de uitwedstrijd nog maar eens bekeken. © Pro Shots

De Griekse eredivisie is stilgelegd als reactie op brandstichting bij het huis van de grote scheidsrechtersbaas. De ploeg uit Athene speelde alweer zo’n drie weken geleden voor het laatst een competitieduel, vlak na de vorige speeldag in de Europa League.

“We weten dat Panathinaikos een oefenwedstrijd heeft gespeeld en met welke spelers, maar daar zijn geen beelden van. Dat maakt het wat moeilijker,” antwoordt Bosz op de vraag van Ajax Life.

“Daarom hebben we de video van de vorige ontmoeting erbij betrokken. Dat was voor Panathinaikos weliswaar een thuisduel en voor ons een uitwedstrijd, maar de trainer is nog dezelfde en hetzelfde geldt voor zijn ideeën, lijkt me.”

Bij Ajax zit ook dezelfde trainer op de bank als in Griekenland, maar in de Amsterdam Arena is de opstelling sindsdien flink veranderd. “Misschien kunnen we ze wat zand in de ogen strooien,” merkt Bosz op met een knipoog.

“We weten dat Panathinaikos tijdens het oefenpotje aantrad met een paar andere jongens, maar we gaan uit van twee varianten. De ene keer spelen ze 5-2-3 en soms spelen ze gewoon 4-3-3. Maar we moeten ons dus baseren op wat oudere beelden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >