Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - NEC: vijf treffers en vijf dingen die ons opvielen

Buiten stormde het, binnen ook. Richting het vijandige doel. Ajax - NEC werd een heerlijk voetbalmiddagje: 5-0. Vijf dingen die ons opvielen.

20 november 2016 - 15:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesbd029cfa241c975d4ffe4d9cc0b5527e_normal
Dolberg scoort zelfs met zijn achterhoofd. © Pro Shots

1. De knieën van Kasper
Of hij kon spelen was nog even afwachten, Kasper Dolberg had wat last van zijn voet. De Deense spits zal blij zijn dat hij op tijd fit was, want uiteindelijk werd Ajax - NEC zijn wedstrijd. Te beginnen in de negentiende minuut, met een aanname op zijn borst, om daarna de bal twee keer door te tikken met zijn knieën. Een tikje en een verwoestend schot verder stond het 1-0.

2. De 300ste van regisseur Schöne
Bij sommige Ajacieden loopt de teller wat competitiewedstrijden langzaam op. Zo pakte Vaclav Cerny bij afwezigheid van Amin Younes (lies) zijn eerste basisplaats én minuten in de competitie dit seizoen. Voor Lasse Schöne was de wedstrijd tegen zijn oude club zijn driehonderdste competitiewedstrijd in Nederland. Eigenlijk een ongekend aantal voor Ajacieden tegenwoordig. De controleur beloonde zijn jubileum en sterke optreden met een heerlijke treffer uit een afstandsschot, enkele minuten nadat Bertrand Traoré al de 4-0 had gemaakt. Na goed een uur spelen kreeg de Deen een verdiend applaus, voordat hij werd vervangen door Jairo Riedewald.

3. Het achterhoofd van Kasper
Die arme Joris Delle, keeper van NEC, wordt vannacht nog een paar keer gillend wakker. Dan ziet hij Dolberg weer voor zich opduiken. De 2-0 van de Deen, zes minuten na zijn openingstreffer, was nog een ogenschijnlijk simpel schot met binnenkantje rechts, op aangeven van Davy Klaassen. Weer dertien minuten later tekende de pas negentienjarige spits voor zijn eerste hattrick op het hoogste niveau. Hij liep zich perfect vrij na een voorzet van Daley Sinkgaven, draaide lichtjes en kopte de bal met zijn achterhoofd achter Delle.

4. De gedrevenheid van Hyballa
Vanaf de aftrap stond hij in zijn coachvak en liep uiteindelijk meer meters dan veel van zijn spelers: Peter Hyballa. Pas na de 2-0 nam de gepassioneerde trainer van NEC even wat rust op de bank, om meteen bij de aftrap weer op te stuiven. Ook in de tweede helft, bij een 5-0-tussenstand, bleef hij maar bewegen en schreeuwen. Het thuisfront zal het vanavond rustig hebben: als Hyballa al niet afgepeigerd thuis komt, zal hij geen stem meer over hebben. Peter Bosz zal daarentegen rustig met de voeten op de poef kunnen, met een lekker wijntje.

5. Tranen na een nieuw debuut?
Pelle Clement maakte zijn officiële debuut voor Ajax al tegen Kozakken Boys in het KNVB-bekertoernooi. En hij scoorde meteen twee keer, waardoor zijn moeder een traantje moest laten. Gevoelsmatig zal zijn invalbeurt vandaag, in de Arena én in de eredivisie, nog iets specialer zijn voor de speler zelf. Clement verving na goed een uur spelen Cerny. Vlak voor tijd had hij bijna de 6-0 op zijn schoen na een goede pass van Hakim Ziyech. Clement kwam echter een schoenmaat tekort om de bal te controleren en zo ook zijn eredivisiedebuut te bekronen met een treffer. We zijn alleen nog benieuwd hoe moeder Clement deze middag heeft beleefd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >