Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré over reserverol tegen RKC: ‘De trainer weet wat hij doet’

Bertrand Traoré begon in Waalwijk op de bank, maar was als invaller meteen belangrijk met een goal en een assist (0-2). De aanvaller vertelt na afloop van RKC-uit waarom hij niet in de basis stond. Ook blikt hij terug op het botsinkje met Jordan Henderson.

30 september 2024 - 12:03
Traorerkcaja800
Zij waren na hun invalbeurt gelijk belangrijk. © Pro Shots

We zagen in het Mandemakers Stadion een flink gewijzigde opstelling. Francesco Farioli koos voor frisse benen. Traoré en Mika Godts begonnen op de bank. Precies zij maakten als invallers het verschil. Er waren toen al 75 minuten verstreken. Je zou dus kunnen zeggen dat de trainer een risico nam door niet met het duo te starten. 

Traoré kon zich echter wel vinden in de beslissing van Farioli. De aanvaller werkt nog altijd naar een ritme waarin hij om de drie á vier dagen moet voetballen. “De coach is de baas. Hij weet wat hij doet. Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen, maar we moeten wel realistisch naar mijn fysieke gesteldheid kijken. Ajax is het belangrijkste. Het gaat niet om Traoré.”

“Het is op dit moment lastig voor mij om iedere drie á vier dagen met dezelfde intensiteit te spelen,” vervolgt Traoré. “Ik speelde de laatste drie jaar geen enkel vol seizoen, mede door blessures. Ik voel me momenteel wel goed. Het laatste deel dat mist, is het ritme om zo vaak achter elkaar in actie te komen.” 

Aanbevolen
Godts ziet rendement toenemen: ‘Gretig voor de goal’

Het was heus niet slecht tegen RKC, maar moeizaam ging het wel. Dat is niet voor het eerst in een uitduel. Wat is het grote verschil tussen wedstrijden in de Johan Cruijff Arena of op vreemde bodem? “Dat zijn natuurlijk onze supporters. Donderdag speelden we in een vol stadion. Zoals we tegen Besiktas speelden, moet de Ajaxstandaard zijn.”

De Burkinees was in ieder geval blij dat hij belangrijk kon zijn voor zijn ploeg. Eerst met een doelpunt en daarna met een assist. Bij de goal was Traoré scherp op een rebound. “Ik dacht dat Davy Klaassen zou scoren. Toen hij dat niet deed, besloot ik in één seconde om hard te schieten. Ik wist dat als ik ‘m hard zou raken, de keeper er niet bij kon.”

Traoré gaat desgevraagd ook in op het akkefietje met Jordan Henderson. De twee hadden het tegen Besiktas kort met elkaar aan de stok. De kou is inmiddels uit de lucht, als die er al was. “Tijdens de wedstrijd zit je vol adrenaline. Dan schreeuw je wel eens tegen elkaar. We spraken erna over. Nu is het klaar. Ik was het eigenlijk al vergeten!”

Aanbevolen
Farioli blij met voorwerk Banel en Rasmussen in Waalwijk

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >