Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Godts ziet rendement toenemen: ‘Gretig voor de goal’

Francesco Farioli rouleerde er op bezoek bij RKC (0-2) weer flink op los. Ajax dicteerde in Waalwijk weliswaar het spel, maar pas na het inbrengen van Mika Godts en Bertrand Traoré wisten de Amsterdammers het verschil ook in de score uit te drukken.

29 september 2024 - 20:13
Godts Rkcaja 1200
Een goaltje erbij voor Godts. © Pro Shots

We keken enigszins verrast op toen we zagen dat Jaydon Banel en Christian Rasmussen de vleugels bestierden in het treffen met RKC. Na het sprankelende spel tegen Besiktas JK (4-0) gingen we er stiekem een beetje vanuit dat Farioli op die succesformule zou voortborduren.

De Italiaanse oefenmeester koos naar eigen zeggen echter voor frisse benen. Bovendien vond hij het belangrijk dat ook andere spelers minuten zouden maken. Daarmee nam hij een risico. Zeker toen de brilstand lang op het scorebord bleef staan. Na het inbrengen van Godts en Traoré, die beiden trefzeker waren, trok Ajax het duel alsnog naar zich toe.

“Ik denk dat ik goed ben ingevallen. Het is belangrijk om gretig voor het doel te zijn. Ze praten altijd over rendement. Ik denk dat dit nu wel goed zit,” vertelde Godts, die tegen Besiktas ook al tweemaal doel trof, tegen ESPN.

Aanbevolen
Farioli blij met voorwerk Banel en Rasmussen in Waalwijk

De Belgische vleugelflitser zorgde voor dreiging op de flank en gooide het duel in het slot door diep in blessuretijd de 0-2 tegen de touwen te schieten. Hij werd daarbij bediend door Traoré. “Het was eenzelfde soort goal als tegen Besiktas. Bertrand had me goed gezien. Dan is het makkelijk,” aldus Godts.

De buitenspeler zei onlangs dat hij het jammer vond dat Steven Bergwijn en Carlos Forbs zijn vertrokken. Dat het zijn kans op veel speelminuten vergroot, is niet iets waar hij mee bezig is. “In mijn hoofd speelt dat niet mee. Als ik nu foutjes maak, kan ik er ook worden uitgehaald,” bleef hij nuchter.

Op het moment dat Godts binnen de lijnen kwam, maakte Brian Brobbey juist plaats. De spits leek flink te balen van zijn wissel, maar sprak na afloop juist realistische woorden. “Ik speelde een lastige wedstrijd en denk dat ik niet mijn niveau haalde. Natuurlijk wil je alles spelen en een doelpuntje maken. Maar mijn baalmomentje is nu alweer over. We hebben gewonnen. Iedereen is blij. Lekker drie punten.”

Brobbey sloot af door te stellen dat hij hoopt de goede vorm mee te nemen naar Tsjechië. Daar wacht donderdag alweer het Europese treffen met Slavia Praag. We kijken er alweer naar uit. Het toeleven naar die wedstrijd is toch net iets lekkerder met drie belangrijke punten in de tas.

Aanbevolen
Traoré en Godts helpen Ajax aan zege op RKC en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >