Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré en Godts helpen Ajax aan zege op RKC en dit valt op

Ajax hield zondag voor het eerst dit seizoen een driepunter over aan een uitduel in de eredivisie. Op bezoek bij RKC waren doelpunten van Bertrand Traoré en Mika Godts genoeg voor de zege (0-2). Dit viel op in een verder best saaie wedstrijd.

29 september 2024 - 18:41
Rkcajaverslag800
Opluchting! © Pro Shots

Net niet…
Met een druk schema op komst, besloot Francesco Farioli opnieuw om te rouleren. De achterhoede bleef intact, maar op het middenveld en in de aanval zagen we wijzigingen. Zo kregen Branco van den Boomen, Davy Klaassen, Christian Rasmussen en Jaydon Banel een basisplaats. Wout Weghorst zat met lichte hamstringklachten op de tribune.

Klaassen was met zijn aanvoerdersband nog maar net het veld op gewandeld, of hij zag zijn ploeg al bijna op achterstand komen. Denilho Cleonise wurmde zich een weg door de Ajaxdefensie, maar zijn voorzet bereikte niemand. Ajax antwoordde met een hele fraaie combinatie in de zestien. Helaas kwam Van den Boomen niet verder dan een rollertje.

Ajax had ontzettend veel balbezit, maar moeite om een gaatje in de geel-blauwe muur te vinden. Het tempo lag te laag om de Waalwijkers aan het wankelen te brengen. Kansjes zagen we wel, maar het was het allemaal net niet. Wel was het fijn om te zien hoe fel er werd gejaagd bij balverlies. 

Akpom of Wijndal?
Farioli besloot na een uurtje in te grijpen. De trainer liet Godts en Chuba Akpom invallen. Dat zorgde voor een opvallend moment langs de zijlijn. De spits trok het shirt van Owen Wijndal aan. Het juiste tenue was daarna snel gevonden, maar het zag er ietwat knullig uit. We hoopten vooral dat Akpom binnen de lijnen scherper voor de dag zou komen. 

Met de invalbeurt van het duo leek er wel meer vaart in de wedstrijd te komen, al was dat niet zo moeilijk. Ook Kian Fitz-Jim en Traoré mochten Ajax aan een doelpunt proberen te helpen. Akpom was dichtbij, maar zijn intikker werd geblokt. Even later stopte RKC-doelman Jeroen Houwen een schot van Traoré. Dat was pas het eerste schot op doel... 

Zwaaien!
Ajax drong dus aan. Een kwartier voor tijd leverde dat eindelijk een doelpunt op. Houwen tikte het schot van Klaassen in eerste instantie nog op de paal, maar Traoré was gelukkig scherp. Hij schoot in de rebound raak in de korte hoek. Pfoe, opluchting!

Bij de 0-1 sprongen ook flink wat Ajacieden op de thuistribune op. Reden genoeg voor het uitvak om daarop te reageren. Lekker zwaaien naar elkaar! Ook werd er vrolijk over en weer gezongen. Dat is bij RKC-uit overig geen zeldzaamheid. Vooral op de korte zijde naast het uitvak zijn altijd Ajaxsupporters te vinden.

RKC hoopte in de slotfase nog op de gelijkmaker, maar Godts zorgde vlak voor tijd voor de definitieve genadeklap. Zo won Ajax dit seizoen zijn eerste uitduel in de eredivisie. Nu gaat de blik op het Europa Leagueduel met Slavia Praag, dat donderdag alweer op het programma staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >