Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen wil vlammen en bij Ajax tonen wat hij nog kan

Davy Klaassen (31) is altijd Ajacied gebleven. Hij is nu ook weer contractspeler van Ajax. Een verzoek van de middenvelder om zijn conditie op peil te houden bij Jong Ajax, mondde uit in een nieuw avontuur bij het eerste elftal. Hij heeft er zin in.

17 september 2024 - 20:19
Klaassen 1200 (1)
Welkom terug, Davy! © AFC Ajax

“Ik vroeg trainer Frank Peereboom of ik met Jong Ajax kon meetrainen,” vertelt Klaassen bij Ajax TV over de totstandkoming van zijn tweede terugkeer bij Ajax. “Puur om mijn conditie op peil te houden, al trainde ik ook al hard voor mezelf.” Klaassen zou vervolgens wel zien wat er op zijn pad zou komen. Hij wilde in elk geval fit zijn als een club zich zou melden.

Wie zich vooral kwam melden, was Francesco Farioli. “De hoofdtrainer kwam al vrij snel naar me toe. Hij wilde dat ik hier kwam voetballen. Dat was mooi. Toen dacht ik wel: hoe leuk zou het zijn? Toen het voorstel kwam, dacht ik meteen: dit wil ik. Toen was het ook allemaal snel geregeld.”

“Ik sprak de eerste dag op De Toekomst al met Farioli,” vervolgt Klaassen zijn verhaal. “Hij vroeg wat ik wilde doen. Ik vertelde hem hoe ik erin stond. Dat ik niet zomaar naar een club wilde, maar echt ging voor iets moois. Ik ben nog niet klaar om af te bouwen. Toen zei hij een paar dagen later dat ik een goede toevoeging zou zijn aan het team. En dat hij me graag wilde hebben.”

Aanbevolen
Farioli blij met terugkeer Klaassen, Wijndal en Tahirovic

Tot die conclusie kwam Farioli nadat hij Klaassen naar de trainingen van het eerste elftal had gehaald. Wat de Ajacied daar liet zien, beviel de trainer enorm. “Hij had ook van anderen gehoord wat voor type persoon ik ben. Vervolgens maakte hij me zelf een paar dagen mee. Ik ben nog het meest blij dat ik ben gehaald door iemand die me eigenlijk niet kent, maar juist door wat ik die persoon de laatste dagen kon laten zien. Dat geeft veel vertrouwen.”

Volgens Klaassen had hij deze zomer best veel opties, maar is hij naar eigen zeggen kieskeurig. De routinier weet heel goed wat hij wil en zeker ook wat hij juist niet wil. “Natuurlijk vroeg ik mezelf wel eens af of ik niet te teveel had afgezegd… Maar ja, als ik mijn jawoord aan andere clubs had gegeven, had ik hier nu niet gezeten. Ik ben heel blij met mijn keuzes.”

Klaassen vertrok vorig seizoen bij Ajax voor een mooi avontuur bij Internazionale. Wel met pijn in zijn hart. “Ik ging weg omdat ik vond dat het hier niet ging zoals het hoorde. Ik proef nu echt een nieuwe wind in die paar dagen dat ik meetrainde. Een heel groot verschil in alles met toen ik vertrok. Ik proef enthousiasme, energie en de wil om ergens naartoe te werken. Dat trok me enorm aan. Ik word er heel enthousiast van.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: welke rol geef jij nieuwkomers in thuisduel met Fortuna Sittard?

Ajax heeft momenteel serieus veel middenvelders. Hoe denkt Klaassen daar zijn plekje in te vinden? “Ik wil gewoon vlammen, mijn best doen en laten zien wat ik kan. Deze trainer laat iedereen spelen. Als je het goed doet, dan speel je.”

Spelen deed hij in Italië maar weinig. Toch kijkt Klaassen met plezier terug op zijn periode bij Internazionale. “Het was mooi. Niet als je kijkt naar speelminuten, maar ik leerde wel op een nieuwe manier naar voetbal kijken. Ik heb er enorm van genoten. We zijn kampioen geworden en wonnen de supercup. Daarnaast spreek ik nu aardig Italiaans,” aldus Klaassen, die ook snapt dat dit momenteel best handig kan zijn.

Farioli maakte dinsdag al bekend dat Klaassen woensdag tegen Fortuna Sittard bij de wedstrijdselectie zit. Met rugnummer 18. Uiteraard kijkt de hoofdpersoon in kwestie daar enorm naar uit. “Ik ben fit. Ik ben er klaar voor. Ik hoop en denk dat ik goed door de supporters wordt ontvangen. Daar ga ik van genieten, zeker! San Siro is speciaal, maar de Johan Cruijff Arena specialer.”

Aanbevolen
Ajax en Klaassen vinden elkaar in contract tot einde seizoen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >